A Csepeltől és a Nyíregyházától kikapott, a Szolnokot viszont hazai pályán, a gyönyörűen felújított Tatár Mihály Sportcsarnokban legyőzte a Sümeg RE a férfi NB I alapszakaszában.

Csepel – Sümegi RE 3:0 (20, 17, 20)
Csepel, 100 néző. Játékvezetők: Vári, Szél
Csepel: Buzás, Fogl, Budaházi, Horváth A., Daróczi, Szabó-Erdélyi. Csere: Nagy N. (liberó), Vári, Lipcsei, Kunert, Som, Kelemen. Edző: Tamás Zoltán
Sümeg: Markó, Petre E., Kaposi, Gőczi, Soós, Koós. Csere: Horváth Cs. (liberó), Bíró, Lakics, Kocsondi. Edző: Petre Antonio

Jól kezdett a Csepel otthonában a Sümeg, az első technikai időnél még 8:6-ra vezetett. Nem tett jót a pihenő a vendégeknek, hiszen a fővárosiak a rövid szünet után állva hagyták ellenfelüket, nyolc pontot ütöttek megszakítás nélkül. A végére összeszedte magát a Sümeg, de már csak a szépítésre futotta az erejéből (25:20, 1:0).

A második szettre érthetetlen módon szétesett a Sümeg játéka, bizonytalanná és ezáltal idegessé vált, így esélye nem volt a szépítésre. Mindent bele, gondolták a sümegi fiúk a harmadik felvonásban, és hamarosan összeállt az alapjáték. Húszig végig vezettek a vendégek, volt, hogy már három ponttal is. 20:17-nél időt kért a házigazda. Az addig nagyon jól nyitó Soóst ez megzavarta, és szervát rontott. Ettől ideges lett az egész csapat és nem szerzett már több pontot, így 3:0-ra kikapott.

A mérkőzésen a Sümegnek szurkolt az évszázad legjobb magyar férfi röplabdázója, Tatár Mihály is. Jó képességű játékosok alkotják a sümegi csapatot, de nincs még összedolgozva – állapította meg az edzőként is óriási sikereket elérő szakember. Megrökönyödve hallotta, hogy a róla elnevezett létesítmény még nincs átadva, így a sümegi csapatnak nincs hol edzenie, hiszen az Ady Endre iskola tornaterme csak szükségmegoldás.

Petre Antonio: – Amíg nincs lehetőségünk az NB I színvonalának megfelelő helyen dolgozni, nem tudjuk felvenni a versenyt vetélytársainkkal. Remélem, a jövő héten, az első hazai mérkőzésünket legalább lesz hol lejátszanunk! Ha nem, akkor büntetőpontokkal sújtanak bennünket!

Sümegi RE – Szolnoki RK-SI 3:1 (21, –23, 22, 23)
Sümeg, 350 néző. Játékvezetők: Donkó, ifj. Szabó P.
Sümeg: Markó, Koós, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Horváth Cs. (liberó), Gerencsér, Soós, Bíró, Affentáller, Erdei. Edző: Petre Antonio
Szolnok: Tarjányi, Hoffart, Bodonyi, Kovács S., Csépke, Bede. Csere: Gulyás F. (liberó), Tóth III G., Rása, Szöllősi. Edző: Juhász György

A csodálatosan felújított teremben jól kezdett a hazai csapat az Extraligából kiesett Szolnok ellen. A megerősített kerettel, az ellenfél játékából jól felkészülve simán hozta az első szettet a Sümeg. A második játszmában látszott a hazai csapaton, hogy kissé magabiztossá vált a játéka, főleg hatpontos előny után, amikor könnyelműen adtak pontokat a Szolnoknak, így a látogatók egyenlíteni tudtak.

Innen magabiztos játékkal megszerezte első győzelmét a Sümeg, meggyőző játékkal, hibára kényszerítve ellenfelét. A magabiztos játékot produkáló, megerősített Sümeg már nem csak a biztos bennmaradásban bízhat az NB I-ben. Tovább fog erősödni a Veszprém megyei gárda, hiszen a nemzetközileg elismert edző, Botos Ferenc hamarosan még komolyabban tudja kamatoztatni tudását a csapatnál, és további erősítések is várhatóak.

Petre Antonio: – Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó röplabdásokkal dolgozhatok egy kisváros csapatában. Nem elégszünk meg a szenzációs eredménnyel, tovább haladunk, hogy Sümeg városának hírnevet szerezzünk a sportban. Köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos estét!

Nyíregyházi FRK – Sümeg RE 3:2 (20, –20, 15, –19, 13)
Nyíregyháza, 100 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Nyíregyháza: Bugyi, Szilágyi, Pampuch, Kulcsár, Szabó, Tolnai. Csere: Ádám, Molnár. Játékos-edző: Bugyi József
Sümeg: Markó, Koós, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Soós, Affentáller, Erdei, Dörnyei. Edző: Petre Antonio

Nem sikerült megszereznie első idegenbeli győzelmét a sümegi csapatnak. Rosszul kezdődött a nap, hiszen a sümegi alapjátékért felelős, rutinos Horváth Csaba az indulás előtt lebetegedet, így nem tudott a csapattal tartani. Szokatlan körülmények között kezdett a vendécsapat, hiszen a 3000 fős Bujtosi csarnok óriási légtere, és a jéghideg, fűtetlen terem lefagyasztotta a vendégjátékosok kedvét is, nehézkesen melegedtek be, így a hazai csapat örülhetett a vezetésnek.

A második szettre beindult a sümegiek hengere, és végig vezetve, taktikus játékkal egalizáltak. Túlságosan megnyugodtak a magabiztos játéktól, elmaradt a mezőnymunka, a pontos fogadások hiányában Markó Gábor nem tudta úgy irányítani a támadójátékot, hogy azzal a magas és jól összeállt nyíregyházi blokkot át tudják törni a társak, így a hazaiak örülhettek a vezetésnek (2:1).

A játék ott folytatódott a negyedik etapban is, ahol az előzőben abbamaradt, így Petre edzőnek váltania kellett. Gőczi helyére a fiatal Soós került centerposztra, és lendületes játékával megfordítottuk a játékot, megint egyenlített a Sümeg. Idegőrlő küzdelem kezdődött az ötödik játszmában, egyszer a hazaiak, aztán a vendégek vezettek, fej-fej mellett következett a végjáték, ahol két sümegi hiba után a Nyíregyháza örülhetett a gigászi csata megnyerésének.

Petre Antonio: – Nyerhető csatát veszítettünk el, nem tudtunk olyan lelkesedéssel küzdeni, mint a Szolnok elleni mérkőzésen. Meg kell találnunk az okát, hogy idegenben miért nem tudunk úgy játszani, mint hazai pályán. Ha ezt megoldjuk, mindenkire nézve veszélyesek leszünk.

További eredmények
Nyíregyháza – Debrecen 3:0 (15, 21, 22)
Szolnok – Kodolányi 3:0 (19, 21, 18)
Dág – Csepel 3:0 (17, 24, 23)
Kodolányi – Nyíregyháza 3:1 (–18, 17, 22, 15)
Debrecen – Kodolányi 3:2 (21, –22, –27, 12, 10)
Szolnok – Dág 0:3 (–19, –19, –23)

A 4. forduló párosítása
Dág – Nyíregyháza
Csepel – Szolnok
Sümeg – Debrecen

Címkék: röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342364897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása