Három mérkőzéssel folytatódik a férfi Extraliga alapszakasza szombaton. A forduló nyitányaként a szezont egy-egy győzelemmel és vereséggel kezdő Dunaferr a két vesztes meccsel rajtoló Szegedet fogadja (16 óra), 17.30-kor Kazincbarcika-MAFC, 18 órától pedig Veszprém-Kecskemét találkozókat rendeznek.
A Kaposvár ugyanakkor duplázik a Közép-európai Ligában, így szombaton és vasárnap is pályára lép. Előbb szombaton 18 órakor a horvát OK Mladost Marina Kastela otthonában vizitál, majd vasárnap 19 órakor a szlovén Salonit Anhovo vendége lesz.

DUNAFERR SE - HPQ-SZEGEDI RSE
Hiába vesztette el a nyáron legnagyobb sztárját, Baróti Árpádot a Dunaferr (a kiváló röplabdázó az olasz A1 Ligába igazolt), az újvárosiak jól kezdték a szezont, hiszen előbb legyőzték a MAFC-ot, majd szoros, ötjátszmás mérkőzésre kényszerítették a Kecskemétet. Ruffing Péter edző játékosai megmutatták tehát, hogy ebben az idényben sem szeretnék a dobogós helyezésnél alább adni, így egyértelműen ők a szeged elleni találkozó esélyesei.
A másik oldalon a nyáron érkezett szakvezető, a játékosként a Kaposvárral hatszoros bajnok Mészáros Péternek több gondja van mostanság, hiszen csapata két vereséggel kezdte a bajnokságot. Kérdéses, hogy mennyi van a csongrádiakban, de úgy tűnik, egyelőre nem sikerült megtalálni az ideális kezdőhatost, így hatalmas bravúr a szegediektől már a szettgyőzelem is az Újváros otthonában.

Tippjeink
Rodics Dániel: Dunaferr-Szeged 3:0
Kovács Gábor: Dunaferr-Szeged 3:0

VEGYÉSZ RC-KAZINBARCIKA - MAFC-BME-MAPEI
Első hazai találkozójára készül a magyar elitbe végérvényesen visszatért Kazincbarcika. Szalai Szabolcs és Toronyai Miklós leigazolása, valamint a többiek maradása egyelőre százszázalékosan bevált, hiszen a csapat két idegenbeli győzelemmel rajtolt (Veszprém, Szeged)! Nagyon masszív csapat formálódik Barcikán, és a borsodiaknak megvan az az előnyük is, hogy mindenkitől messze vannak, és a csapatok nem nagyon szeretnek odautazni. Éppen ezért a MAFC ellen ők a találkozó esélyesei, még akkor is, ha a fővárosiak egy hete öldöklő, 3:2-es küzdelemben legyőzték az előző szezonban negyedik Veszprém gárdáját, így önbizalommal készülhetnek a szombati kirándulásra Vocskó György edző játékosai.

Tippjeink
Rodics Dániel: Kazincbarcika-MAFC 3:1
Kovács Gábor: Kazincbarcika-MAFC 3:0

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC - KALÓ-MÉH KECSKEMÉTI SE
Nyári Sándor edző férfimezőnybe való visszatérése egyelőre nem sikertörténet, hiszen csapata két vereséggel kezdte a szezont: előbb hazai pályán kaptak ki a Kazinbarcikától, majd Budapestről, a MAFC otthonából is vereséggel távoztak. Nagyon kellene tehát az első siker a tavalyi negyediknek, de ennek eléréséhez nem feltétlenül a mostani meccs ígérkezik a legkönyebbenek, hiszen az ezidáig hibátlan Kecskemét látogat a bakonyi városba. Az alföldieknél egyelőre nem érződik nagyon a két Tóth Gábor kiválása (ehhez persze kellett a Dunaferr nagylelkű felajánlása, hiszen az újvárosiak kölcsönadták az cserefeladójukat, Hatvany Zsoltot), legalábbis a magyar bajnokságban jól menetelnek. Igaz, hogy a Dunaferr ellen megizzadtak Karagics Mátyás edző játékosai, ám valószínűleg jót tett a lelküknek, hogy a döntő szettet, és így a mérkőzést végül sikerült megnyerniük. Önbizalommal telve érkezhetnek tehát Veszprémbe, és nem lehet más céljuk, mint a veretlenségük megőrzése.

Tippjeink
Rodics Dániel: Veszprém-Kecskemét 0:3
Kovács Gábor: Veszprém-Kecskemét 1:3

OK MLADOST MARINA KASTELA - KAPOSVÁRI RSE és SALONIT ANHOVO KANAL - KAPOSVÁRI RSE
A horvát csapat újonc a Közép-európai Ligában, így némileg sötétben tapogatózunk, ha a Kaposvár szombati esélyeit kívánjuk taglalni. Az mindenesetre biztos, hogy a somogyiak az első kanyarban drámai körülmények között kaptak ki hazai pályán Koch Róbert csapatától, az osztrák SK Posojilnica Aich/Dob-tól, míg a horvátok előbb kikaptak a szintén osztrák Team Club Austria otthonában, viszont egy héttel később a 27 pontos, macedón Aleksandar Milkov vezetésével hazai körülmények között legyőzték a hotVolley Wien csapatát, ami mindenképpen nagy fegyvertény, és nem túl jó előjel a magyar csapat számára - főleg, hogy a horvát csapat székhelye Split környékén van, így nem lesz rövid az oda vezető út sem...
Vasárnap aztán folytatódik a menetelés, hiszen Anhovoba látogat a somogyi együttes. Kipihentségben nem lesz nagy különbség a csapatok között, hiszen a szlovénok szombaton fogadják a Hypo Tirol Innsbruckot, így a magyarok "csak" egy utazásnyival lesznek fáradtabbak. Erre a meccsre is nehéz tippelni, hiszen az Anhovo idén még nem lépett pályára a Ligában, így nem tudni, milyen az idei, Kovács I Zoltánnal megerősített csapatuk. Vasárnapra okosabbak leszünk.

Tippjeink
Rodics Dániel:
Kastela-Kaposvár 3:2, Anhovo-Kaposvár 3:1
Kovács Gábor: Kastela-Kaposvár 3:1, Anhovo-Kaposvár 2:3

(szerző: Kovács Gábor)

Címkék: szeged veszprém kecskemét kaposvár röplabda kazincbarcika dunaferr mafc férfi extraliga közép európai liga anhovo kastela

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr972358110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása