Pénteken 18 órakor kezdi szereplését a Fino-Kaposvár férficsapata a Közép-európai Ligában. A somogyiak ellenfele hazai pályán a szlovén ACH Volley Ljubljana lesz.

A fiúk augusztus közepe óta edzenek, és négy előkészületi mérkőzést játszottak. A múlt hét óta végre teljes a keret: visszatértek a válogatottak, és befutott a második új center Kazincbarcikáról. A régi-új játékos, Kovács I Zoltán két külföldi szezon után tért vissza Kaposvárra. A 26 éves, 204 centi magas válogatott center 2010-ben távozott, előbb a szlovén OK Salonit Anhovo Kanal együttesében játszott, majd Görögországban, a GC Lamia gárdájában folytatta pályafutását. Mindkét csapat színeiben pályára léphetett a CEV Kupában is.

— Az első év az nekem annyira nem tetszett, Szlovéniában nem éreztem jól magam — árulta el a középjátékos. — Görögországban viszont jó volt, ott a pénzügyekkel voltak gondjaim: még a mai napig is tartoznak, és a kapcsolatot sem tudom felvenni velük.

— Az elmúlt hetekben a válogatottban szerepeltél az Európa-bajnoki selejtezőkön. Milyen tapasztalatokkal tértél vissza?
— Ha ez a válogatott sokkal több időt kapott volna a közös munkára, szerintem az eredményekkel sem maradt volna adós. Amennyi időt, pénzt és támogatást kaptunk, annyit sikerült kihozni a csapatból. Sajnos egy meccset sem nyertünk, mind a hat találkozónkat elvesztettük. Az ellenfeleken látszott, hogy többet dolgoztak együtt, több mérkőzés volt bennük, és a koncentrációjuk is magasabb szinten volt, mint a miénk. A recept egyszerű: össze kell szokni és sokat kell játszani.

— Mit vársz magadtól és régi-új klubcsapatodtól a következő évadban?
— Ez az év nagyon nehéz lesz a Közép-európai Ligában, mert jó csapatok indulnak. Az elmúlt két évben külföldön tanultam is, de összességében nem volt annyira pozitív, mint amire én számítottam. Remélem, Demeter György vezetőedző segítségével még jobb szintre hozom magam. Még nem volt alkalmam együtt dolgozni vele, és remélem, kihozza belőlem a maximumot.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár kovács röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr794800024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása