A magyar férfiválogatott 3:0-ra kikapott Franciaországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Rigában zajló tornájának szombati második fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

— Végig jól küzdöttünk, és bár az eredmény első ránézésre nem ezt mutatja, szoros meccs volt, pedig a franciák a továbbjutásuk ellenére nagyon komolyan vették a találkozót — nyilatkozta Kelemen István szövetségi kapitány az MTI-nek. — Volt fantázia a játékunkban, lelkesek voltunk, pontosan támadtunk és végre nyitásban is kevesebbet hibáztunk, ami rögtön megmutatkozott a pontokban is. A fiúk közül Baróti Árpádot és Kaszap Tamást lehet elsősorban dicsérni, Molnár Dávid pedig jól szervezte meg a védekezést, nem is kaptunk annyi ászt, mint eddig. Csak azt sajnálom, hogy a harmadik játszmában egymás után több nyitással is elkaptak bennünket, de a mai teljesítmény alapján azt mondom, hogy javulunk, és egyre inkább kezd benne lenni a csapatban egy győzelem.

A magyar válogatott pénteken a házigazda lettektől kapott ki, amivel eldőlt, hogy már matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra. A négy csapat egy héttel ezelőtt Szegeden találkozott egymással. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Európa-bajnokságra, míg a második pótselejtezőt játszhat.

Európa-bajnoki selejtező, férfiak, F-csoport, 2. torna, 2. forduló:

Szombat
Franciaország—Magyarország 3:0 (24, 19, 20) statisztika itt!
Lettország—Spanyolország 3:1 (—21, 23, 26, 23)

Pénteken játszották
Lettország—Magyarország 3:1 (—24, 14, 14, 16)
Franciaország—Spanyolország 3:0 (22, 21, 19)

A további program (vasárnap)
Magyarország—Spanyolország, 14:30
Franciaország—Lettország, 17 óra  
    
A csoport állása: 1. Franciaország 15 pont, 2. Lettország 11 pont, 3. Spanyolország 4 pont, 4. Magyarország 0 pont

Képgalériák ide kattintva megtekinthetők!

Vereséggel zárt idehaza a magyar női csapat

A házigazda magyar női válogatott 3:1-re kikapott Bulgáriától az Európa-bajnoki selejtezősorozat Budaörsön zajló tornájának szombati, harmadik fordulójában, így harmadikként zárt.

Európa-bajnoki selejtező, nők, F-csoport, 2. torna, 3. forduló

Bulgária—Magyarország 3:0 (20, 19, 20) statisztika itt!
Csehország—Lettország 3:0 (14, 10, 13)

Csütörtökön játszották
Magyarország—Lettország 3:1 (21, —18, 18, 16)
Bulgária—Csehország 3:2 (—23, —17, 22, 19, 12)

Pénteken játszották
Csehország—Magyarország 3:1 (—21, 16, 17, 13)
Bulgária—Lettország 3:0 (14, 18, 10)

A végeredmény: 1. Bulgária 16 pont, 2. Csehország 14 pont, 3. Magyarország 6 pont, 4. Lettország 0 pont

A négy csapat egy héttel ezelőtt Várnában találkozott, a magyarok akkor egy győzelemmel zártak. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra, míg a második pótselejtezőt játszhat.

Képgalériák ide kattintva láthatók!

Címkék: magyar francia magyarország franciaország európa bulgária selejtező válogatott eb röplabda bolgár

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr604780031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janostoth 2012.09.18. 12:39:35

Köszönet jár mindkettő szövetségi kapitánynak azért mert vállalták a munkát olyan időszakban, amikor várható volt az, hogy nem jutnak tovább. Ennek ellenére becsülettel helytállt a két válogatott ami a két szakember nagyszerű munkájának köszönhető!

olyan8 2012.09.18. 14:01:28

ráadásul mindkét edzőnek és segítőiknek ott vannak a klubjaik is, ahol a csapataiknak a felkészülésétől is távol voltak ...
respect a játékosoknak, edzőknek és a segítőknek!

Sanyialó 2012.09.18. 20:37:06

És hála, mert mindkét edző előre leírta a válogatottat és hála, mert egyébként horgásztak volna, vagy a megérdemelt pihenésüket töltötték volna.
Külön hála N. Luiginak, mert TF-es kollégája lemondását követően, valami eredendően bornírt, hazug hazafisággal inkább eltakarta a szarkupacot (melynek pupozásában tevékenyen részt vett), mint a problémák megvilágítását segítette volna! És külön hála, a sok talpnyalónak, akik saját felelősségre vonásuk elől menekülve plusz adósságokba verték az mrszt, a női selejtező megrendezésével. (Luigi természetesen mrsz elnökségi tag is)
Most 55 millánál járunk, de ha lehet hinni a történészeknek, akkor még pár tíz millát rá kéne pakolni és biztos megmenti a szövetséget Lévai Anikó petyhüdt párja!
És hála Tóth Tamásnak, mert véletlenül sem lízingelt autót Hóbor Bélának, amit ő szívélyesen nem fogadott el.
És hála a Főtitkár Úrnak, amiért mások helyett is felveszi a fizetését (cirka 400 lepedő nettó??).
És hála a sok seggnyalónak, akik körbe hurcolják válogatottjainkat edzeni (Miskolctól Tatabányáig) , olyan sportcsarnokot keresve ahol még nem tartoznak?
És hála a kft vezetésnek, amelyik visszavonta felszámolási eljárását (mrsz ellen) mert megkínálták elnökségi pozícióval és valami balek hajlandó 10 éven belül letejelni a tartozás 50 %-át.

Hejhó! Kinek nem nyaltam még alá Luigi? Valaki kimaradt az acsádi buliból?

figyelmes8 2012.09.20. 07:41:05

@Sanyialó: Sajnos, nagyjából jól látod!
És a női válogatottnál ami most van, mindkét edző személyét is beleértve, kiakaszt minden, kicsit is oda figyelő embert.

janostoth 2012.09.20. 09:38:38

@figyelmes8: Miért? Mi van a női válogatottnál, írd meg légy szíves, avass be titkaidba!

Mail Undelivered 2012.09.23. 21:37:14

Az orbán-rendszer megtalálja a maga felszopóit!
Egy lizingcsaló és egy deklasszált úszómester a saját fizetését úgy hívja hogy "röplabda". A háttérből Németh Lajos tapos, mint egy villányi napszámos, szüret idején!
És egypár szerencsétlen exhibicionista leány még vetkőzni is fog a pléhbolyban!
A link, ha nekem nem hisznek:

www.origo.hu/sport/egyeb/roplabda/20120918-orban-viktorban-bizik-a-megszunes-hataran-levo-magyar-roplabda.html

záróvonal 2012.09.25. 08:35:26

Annyi sikeres sportágunk van, amely kevés támogatást kap, mi történt a röplabdával? Talán rossz vezetők kezében van? Aki úszással foglalkozott, miért nem maradt a kaptafánál? Kétfajta sportvezetőt ismerek, első, aki él-hal azért, amit csinál, és a munkájára koncentrál, második, aki a saját kis énjét fényesíti, építgeti a kis kapcsolatait, s közben az általa végzett munka nem ér szinte semmit sem. Négyszáz lepedő egy hónapban, az nagyon szép pénz. Mások fizetésének felvétele? Ezt ellenőrzi egyáltalán valaki? Főtitkár úr most éppen színházi karrierjét építi, jó nem árt több lábon állni, de azért ez egy kicsit röhejes! Új vezetőségre, új szemléletre lenne szükség, hogy a röplabda megmaradjon a sportolóknak és a szurkolóknak!

l.artista 2012.09.25. 21:26:18

@záróvonal: Kedves záróvonal, te melyik bolygón élsz? Röplabda, mi már élve vagyunk eltemetve. Új vezetés? Mit akarna itt vezetni bárki is? NIHILIZMUS (vesd össze, wikipédia), na az van itt! Se erkölcs, se szabályok,a lét teljes értelmetlensége. Fekete pólón, fehér felirat, azoktól akik tönkre tettek itt mindent (ez nem a játékosokra vonatkozik, ha ők találták ki minden elismerésem). Isteni segítséget várni a legfőbb helyről... ugyan már!!!!
Új szemlélet még nem hozott sem pénzt, sem eredményt, sem megbecsülést. Csak újabb csalódásokat, és sikertelenségeket.
És még érteni sem értenek a sportághoz akik felkent papjai a szakmának. Ma volt szerencsém egy Szabadkai kislányt mozogni edzésen. Saját bevallása szerint három éve nem edzett komolyabban. Ha a hárombetűs AKADÉMIA ilyen technikás játékost tudna felmutatni, három év munkával, irány a mennyország, de egyenlőre még csak máshonnan hívnak, vesznek csalogatnak, és persze mögöttük a logisztika...
És a többi...
ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!

l.artista 2012.09.25. 21:28:03

@l.artista: bocs kimaradt a mondatból, hogy ma láttam edzeni azt a kislányt...

l.artista 2012.09.26. 12:17:08

Tisztelt olvasói a blognak! Még szerencse, hogy szabad országban élünk és a véleményünket is szabadon vállalhatjuk. Érdekes, hogy amint valamiről írok itt a blogon, és az talál, egyből mindenki ideges lesz, telefonon hívogat, meg üzenget, és persze, no nem szembe, elmondja a véleményét rólam.
Így ezután ezen a néven már nem fogok semmit közzétenni, de ettől még van véleményem és meg is fog jelenni, vagy itt, vagy máshol...
süti beállítások módosítása