A magyar férfiválogatott három szettben kikapott Franciaországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Szegeden zajló tornájának szombati harmadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll csoportjában.

— Fárasztó három napon vagyunk túl, főleg pszichikailag — nyilatkozott Kelemen István szövetségi kapitány. — Hiába vesszük fel fizikailag a versenyt vetélytársainkkal, fejben és tudásban még alattuk vagyunk. Hadd tegyem hozzá, a sportág korlátozott hazai lehetőségei folytán alighanem a mi válogatottunk készülhetett a legkevesebbet az Európa-bajnoki selejtezőre. Ez nem a legerősebb magyar válogatott volt, miután a legjobbjaink közül sokakat nem tudtunk hazahozni erre a két tornára. Csak dicsérhetem azokat a fiúkat, akik vállalták és végigcsinálták.

Ez a négy csapat a jövő héten, Rigában is összecsap, és a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Európa-bajnokságra, míg a második pótselejtezőt játszhat.

Európa-bajnoki selejtező, férfiak, F-csoport, 1. torna, 3. forduló

Franciaország—Magyarország 3:0 (20, 15, 16) statisztika itt!
Lettország—Spanyolország 3:2 (18, —20, —22, 18, 8)

Pénteken játszották:
Spanyolország—Magyarország 3:1 (17, —23, 16, 18) statisztika itt!
Franciaország—Lettország 3:1 (18, —19, 18, 22)

Csütörtökön játszották:
Lettország—Magyarország 3:1 (19, —18, 19, 19) statisztika itt!
Franciaország—Spanyolország 3:1 (18, 14, —17, 26)

Képgalériák ide kattintva láthatók!

A csoport állása: 1. Franciaország 9 pont, 2. Lettország 5 pont, 3. Spanyolország 3 pont, 4. Magyarország 0 pont

Címkék: magyar francia magyarország franciaország európa selejtező eb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr904763674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása