Vereség lett...

 2012.09.07. 16:47

Nem tudott visszavágni a megfiatalított, tartalékos magyar férfiválogatott a letteknek a tavaly olimpiai előselejtező kudarcáért. A mieink a szegedi Európa-bajnoki selejtező első meccsén 3:1-re kikaptak.

Remek meccsel kezdődött a szegedi torna: a francia csapat 3:1-re verte a spanyolokat, így a két favorit küzdelmében lépéselőnybe kerültek. Az esti meccsen a kényszerből megfiatalodott magyar csapat Lettország ellen csatázott.

1. játszma (24 perc): Jól kezdtek a mieink, a lelkes, de elkeserítően csekély, mindössze 400 fős közönség legnagyobb örömére sokáig vezettünk, a lettek azonban 8:6-ra megléptek. Sőt 12:8-nál időt is kellett kérnie Kelemen István szövetségi kapitánynak. A második technikai szünetre sem lett jobb a helyzet: 16:11-re vezettek a lettek. A megszerzett előnyt nem is adták ki a kezükből, így 25:19-re nyerték az első játszmát.

2. játszma (24 perc): Felébredt a magyar csapat. Szalai Szabolcs zseniális szerváinak köszönhetően 9:1-gyel kezdtünk. Jött is a biztatás a lelátóról. A 205 centiméter magas Baróti Árpád is szépen bombázta a lett térfelet. A fölényes vezetés megnyugtatta a magyar csapatot, amely 25:18-cal egyenlített.

3. játszma (25 perc): A lettek szereztek vezetést, de a mieink keményen küzdöttek, így mindig egyenlítettek. 14:11-nél tudtak meglépni a vendégek, és ezt az előnyüket még meg is toldották: 18:14. Ezután már nem tudott megújulni a magyar csapat, nyerte a harmadik játszmát Lettország, így 2:1-re vezetett.

4. játszma (27 perc): 4:2-re még a lettek vezettek, jött két Gergye-bomba, és máris 5:4 volt a magyar együttesnek. Nem hatott nyugtatólag ez sem ránk, pillanatok múlva már a rivális vezetett 8:5-re. Kapartak, hajtottak a mienk, de egyre jobban fáradtak, ez főként Barótin látszott, akit pihentetni is kellett, így a nagy bombák elfogytak, a lettek pedig magabiztosan nyerték a találkozót, 3:1-re.

Európa-bajnoki selejtező, F-csoport, 1. forduló

Magyarország — Lettország 1:3 (—19, 18, —19, —19)
Szeged, 400 néző. Játékvezetők: Isaljovic (osztrák), Gradinski (szerb)
Magyarország: Nagy J., Baróti, Dávid Cs., Gergye, Kovács I Z., Kaszap. Csere: Pápai (liberó), Szalai, Kecskeméti, Szabó D. Szövetségi kapitány: Kelemen István
Lettország: Medines, Celitans, Korzenevics, Petrovs, Egleskalns, Zavorotnijs. Csere: Ivano (liberó). Szövetségi kapitány: Raimonds Vilde

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: magyar magyarország európa selejtező válogatott eb lett lettország

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr524761643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása