Játszmarablás a spanyolok ellen

 2012.09.07. 21:28

A jóval esélyesebb spanyolok ellen nagyot küzdött a magyar férfiválogatott a szegedi Európa-bajnoki selejtezőn, azonban az ellenfél 99 perc alatt 3:1-re győzött.

A mérkőzés előtt bárki elfogadta volna, hogy a fiatal magyar csapat a jóval nagyobb tudású spanyol válogatott ellen szettet rabol. A meccs végén azonban mindenki csalódott volt, hiszen aki látta a meccset, azt figyelhette meg, hogy a magyarok hihetetlen nagy akarással küzdenek.

Az első szettben 10:10 után sokat hibáztak a hazaiak, a felkínált lehetőséggel pedig éltek a spanyolok, és 22 perc alatt hozták a nyitó játszmát. Jött azonban a második felvonás, amiben Kelemen István együttese felszántotta a pályát, a csütörtökinél népesebb publikum pedig erőre kapott, és a csapat mellé állt. 28 perc után minden magyar röplabdás egy kupacban ünnepelt, sikerült az egyenlítés.

Hiába indult egy Baróti-bombával a harmadik játszma, ekkor látszott igazán, hogy a megnyert szett rengeteg erőt kivett a csapatból: 23 perc alatt könnyedén, 25:16-ra nyertek a spanyolok. Kemény fából faragták azonban a mieinket, a negyedik játékrészben nyílttá tették a találkozót. Már sokan elhitték, hogy sikerül döntő szettre kényszeríteni Munoz Benitez szövetségi kapitány csapatát, azonban a rutin, a sok nagy csata a spanyolok mellett volt, így 26 perc alatt 25:18-ra nyertek, és hozták a számukra kötelező győzelmet.

Európa-bajnoki selejtező, férfiak, F-csoport, 2. forduló

Magyarország — Spanyolország 1:3 (—17, 23, —16, —18)
Szeged, 500 néző. Játékvezetők: Schürmann (lichtensteini), Gradinski (szerb)
Magyarország: Nagy J., Baróti, Dávid Cs., Gergye, Kovács I Z., Kaszap. Csere: Pápai (liberó), Szalai, Kecskeméti, Szabó D. Szövetségi kapitány: Kelemen István
Spanyolország: Ruperez, Noda Blanco, Altayo, Delgado, Fernandez, Pérez. Csere: Llenas (liberó), Manzanares, Sevillano, Rodríguez, Sugranes, Viciana. Szövetségi kapitány: Munoz Benitez

A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A meccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!



(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: magyar magyarország spanyolország spanyol európa selejtező eb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr454762110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása