Újra együtt a kecskeméti keret

 2012.09.05. 09:21

Európa-bajnoki selejtezőre hangol a magyar férfiválogatott, ám a keret kecskeméti tagjai klubjukkal készülnek a közeljövő feladataira. Két-két Európa-bajnoki selejtező tornán vesz részt a magyar válogatott szeptember első felében. Csütörtöktől szombatig Szegeden fogadják a franciákat, a spanyolokat és a letteket, majd egy hétre rá Rigában mérkőzik meg ugyanez a négyes.

– Sokáig az utánpótlásért voltam felelős, és ezek a fiúk is valamikor a tanítványaim voltak – mondta Kelemen István, a férfiak szövetségi kapitánya. – Néhány játékos lemondása miatt a válogatott jóval gyengébb, mint lehetne, ennek ellenére összeállt egy olyan gárda, amely az előkészületi meccsek során megszorongatta a nálunk erősebb román együttest. A selejtezőkön a Világliga-résztvevő franciák és az Euroliga-induló spanyolok ellen sem feltartott kézzel állunk ki, de a reális elvárás a lettek legyőzése lehet és az, hogy ismét szervezettebb formában működjön itthon a férfi röplabda.

– Ma először edz együtt valamennyi játékosom – mondta cseppet sem kitörő lelkesedéssel hétfő délután Gyurkó Sándor, a Kádár-Kecskeméti RC vezetőedzője. – Már jó ideje a bajnokságra készülünk, de különböző válogatottbeli kötelezettségek miatt csak csonka kerettel tréningeztünk. Most visszatér Tóth András, aki a válogatottnál Kaszap Tamás és Kecskeméti Péter mögött csak a harmadik számú feladó, s úgy egyeztem meg Kelemen István szövetségi kapitánnyal, hogy segített ugyan a felkészülésben, de most első a klub, s ezentúl nálunk edz. Csányi Dániel a sok lemondás miatt lett a keret tagja, de tanulmányai miatt egyébként sem játszhatott volna az Európa-bajnoki selejtezőkön, s így velünk készül. A korosztályos válogatottól visszatért Pádár Krisztián és Török Róbert, velük együtt leszünk tízen. Szerettünk volna igazolni egy centert, de eddig még nem sikerült. Rendszeresen látogatja viszont a foglalkozásokat Csala Bernát, aki a munkája miatt bejelentette, hogy befejezi az aktív sportolást. Ám jelenleg még csak egy műszakban dolgozik, ezért van ott az edzéseken, de ha két műszakra osztják be, akkor már valószínűleg nem számíthatunk rá.

A kecskemétiek pénteken Nagybányára utaznak, ahol egy nemzetközi tornán vesznek részt, egy héttel később pedig ők rendeznek négyes tornát a Messzi István Sportcsarnokban.

(Petőfi Népe)

Címkék: kecskemét válogatott röplabda kelemen gyurkó

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr514756240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása