A PTE-PEAC férficsapata hollandiai tornán vett részt Zwolle városában, az NB I-re való felkészülési során. A tornára Mánfai Balázs, Hollandiában dolgozó csapattag meghívása utaztak ki a pécsiek. A Hollandiában szokásos rendszerben, minimum 4 játszmáig tartottak a mérkőzések.

Eredmények
PTE-PEAC ― VC Zwolle Heren III 4:0
PTE-PEAC ― VC Zwolle Heren II 3:2

A végeredmény
1. PTE-PEAC
2. VC Zwolle Heren II (holland 3. osztály)
3. CSV Vollebal Club Heren I (holland 5. osztály)
4. VC Zwolle Heren III (Holland 4. osztály)

A PTE-PEAC csapatának tagjai: Demeter A., Fodor D., Gyöngyösi Z., dr. Horváth B., Kaszás Z., Kiss N., Kovács R., Mánfai B., Storcz T., Takács A. Edző: Gyöngyösi Zoltán

peac_holland1.JPG

― Kéthetes felkészülés után először játszottunk ebben a szezonban, és nagyon bíztató volt, amit láttam ― értékelt Gyöngyösi Zoltán, a pécsiek játékos-edzője. ― A holland bajnokság színvonala sokkal jobb, így az alsóbb osztályú ellenfelek is kiváló játékosokkal álltak fel. Két centerem, Kovács Róbert és Kiss Nicholas kiváló játéka az ellenfeleknek is feltűnt, sokan dicsérték őket. Fodor Dániel, utánpótláskorú játékosunk, aki a tavalyi szezont az USA-ban töltötte, nagyon sokat erősödött, gyorsult. A látottak alapján már bizonyos, hogy a felnőtt csapatban is szerepet fog kapni.

Még négy hét felkészülés, és több edzőmérkőzés vár a baranyaiakra, mielőtt szeptember 30-án megkezdik az NB I-es szezont.

― Rendkívüli élmény volt számunkra, hogy Zwolléban bepillantást nyerhettünk a holland röplabdázásba ― mesélte Gyöngyösi Zoltán. ― Magyarországon mindig magyaráznunk kell, hogy mi is ez a játék, mert az emberek többsége nem is ismeri, és sportberkekben is többen alulértékelik. Zwolléban, amikor csapatmelegítőben sétáltunk, vagy éppen az eindhoveni reptéren, ugyanolyan értékű sportolónak érezhettük magunkat, mint más sportágak első osztályú csapatai, és ez nagyszerű volt. Hollandiában ― a világ legtöbb országához hasonlóan ― nagyon szeretik a röplabdát, a bajnoki küzdelmek nyolc osztályban folynak. Zwolle 120 ezer fős város, ahol négy egyesületben összesen huszonkét férfi csapat van!

A pécsiek csapatképe a www.peacroplabdapecs.hu internetoldalról letölthető. A honlap megújult formájában a jövő héttől üzemel!

Címkék: pécs hollandia holland röplabda pte zwolle peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr314757159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása