Egyelőre nem kíván visszatérni a Fino-Kaposvár együtteséhez a 31 éves Dávid Zoltán. Nem úgy sikerült az előző két éve, ahogy várta. A következő szezonban azonban ismét a világ legerősebb bajnokságában, az olasz élvonalban bizonyítana.

Karrierje egyik legnehezebb szakaszán van túl Dávid Zoltán, a kaposvári röplabdasport kiválósága. Legutóbbi csapatával búcsúzott az olasz másodosztályból, és egy makacs sérülés is nehezítette a dolgát.

― Az elmúlt két évben sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem, mert ugye két csonka szezonom volt. Az előző évben Romániába novemberben sikerült eligazolnom, idén pedig Olaszországba decemberben. Ez abból kifolyólag alakult így, hogy az utolsó évemben, Olaszországban volt egy sérülésem, januárban abba kellett hagynom a bajnokságot, és áprilisban volt egy műtétem, ezek után nem nagyon kapkodtak értem a csapatok ― mondta a válogatott röplabdázó.

Dávid Zoltánnak azóta sikerült újra felépítenie magát. Az utóbbi időben már teljes értékű munkát végez, és mint mondja: nem akar hazajönni levezetni.

― Akkor szeretnék Magyarországon játszani, ha a röplabda újra virágozna. Ha anyagilag úgy állna a klub, az se pótolná azt a motivációt, amivel itt az ember előrébb tudna lépni, hogy igenis olyan csapatok ellen játsszon, minden egyes edzésen úgy tegye oda magát, hogy tudja azt, hogy neki hétvégén olyan mérkőzése van, amin muszáj odarakni magát ― tette hozzá Dávid Zoltán.

A 31 éves röplabdázó május közepe óta Kaposváron tartózkodik, és azóta is folyamatosan edz. Ha az alapozás kezdetéig nem talál magának csapatot, akkor a felkészülést a Fino csapatával végzi el.

― Próbálok készülni az augusztusi alapozásra. Teljesen mindegy, hogy hol lesz, itt Kaposváron vagy éppen a leendő csapatomnál. Tavaly is nagyon nagy segítség volt, hogy Demeter Györgynél edzhettem itt, és felkészülhettem velük ― mondta Dávid Zoltán, aki mindenképpen vissza szeretne térni Olaszországba.

De vajon mit szól ehhez a barátnője, a kaposvári kajakozó, Horváth Lilla?

― A barátnőm nem tud nagyon hozzá mit szólni, ugye amikor ő itthon van, neki iskolája van, napi két edzése. Igazából itt az a probléma, hogy amikor hazajövök, nekem vége a szezonnak, neki meg akkor kezdődik. Tehát eléggé érdekes, de megoldjuk mindig ― tette hozzá Dávid Zoltán.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: olasz olaszország dávid kaposvár

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr84624752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása