Június 17-19. között rendezték Egerben a diákolimpia III. korcsoportos országos döntőjét, ahol Veszprém megyét a Gógánfa-Ukk-Dabronc Fekete István Általános Iskola fiúcsapata képviselte.

A csapatnak a csoportban a Kaposvár elleni 3:1-es vereség után a Szeged és a csepeli Kék iskola elleni győzelmekkel sikerült kiharcolnia a négy közé jutást. Az elődöntőben a Dabronc fegyelmezetten és nagyon jó formában játszott, de a torna egyik favoritjának számító Hortobágy ellen ez is kevésnek bizonyult. Az elődöntő másik ágán a Kecskemét a Kaposvárt búcsúztatta, így a Dabroncnak a bronzéremért ismét a somogyiak ellen kellett harcba szállnia. Szó szerint!

A két csapat 110 percig tartó, fordulatokban gazdag mérkőzésen mindent elkövetett, hogy felállhasson a dobogó harmadik fokára. A Dabronc magabiztos játékkal nyerte az első és a második játszmát, de a somogyiaknak sikerült a padlóról felállniuk, sőt egyenlíteniük a negyedik szettben. Az ötödik játszmában 8:7-es kaposvári vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok, a végjátékban a Dabroncnak sikerült fordítania, és 15:11-re megnyernie az eldöntő ötödik szettet, így 3:2-re a bronzmeccset. A 190 fős kisiskola története első érmét szerezte a diákolimpián!

Dabroncot képviselték: Illés Tamás, Szabó Bence, Bujtor Kevin, Vass Csaba, Kocsis Zoltán, Nagy Norbert, Simonyai Milán, Laczi Dominik, Sebestyén Olivér, Óhidi Roland

Az országos döntő végeredménye
1. Kecskemét (edző: Nagy Péter)
2. Hortobágy (Szentirmai Zoltán)
3. Gógánfa-Ukk-Dabronc (Badacsonyi Győző)
4. Kaposvár (Zarka Péter)
5. Szolnok (Bodonyi Ákos)
6. Szeged (Varga Tamás)
7. Eger (Vincze Tamás)
8. Csepel, Kék Iskola (Börcsök Csaba)


eger_dabronc.jpg

Címkék: röplabda diákolimpia utánpótlás dabronc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr414601488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása