A német férfiválogatott ott lesz londoni olimpián, miután három győzelemmel a berlini interkontinentális pótkvalifikációs torna első helyén végzett! Ifj. Grózer György és társai Kubát, Csehországot és Indiát előzték meg. A torna rangadója természetesen a házigazda Németország és a 2010-ben világbajnoki ezüstérmes Kuba találkozója volt, amelyet a németek óriási erőfeszítéseket mozgatva, döntő szettben (20:18) nyertek meg!

Ezzel kialakult a július 27-én kezdődő olimpia férfi röplabdatornájának teljes mezőnye. A Tokióban megrendezett világselejtező tornát magabiztosan megnyerő Szerbia mellett Ausztrália is ott lesz Londonban. A szófiai tornán is a házigazdák várták a legjobb helyzetből a zárónapot, és bár a franciák 3:1-re legyőzték Pakisztánt, Bulgária ugyanilyen arányban felülmúlta Egyiptomot, így a németekhez hasonlóan kijutott a londoni olimpiára.

A teljes mezőny: Nagy-Britannia, Oroszország, Lengyelország, Brazília, Tunézia, Egyesült Államok, Olaszország, Argentína, Szerbia, Ausztrália, Bulgária, Németország

Címkék: német london németország olimpia válogatott grózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr824578093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása