Luxemburgban, az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) központjában megtartották a kontinentális kupasorozatok első fázisának sorsolását. Idén mindössze két magyar csapat, a Vasas-Óbuda-Hofeka és a TEVA-Gödöllői RC női együttesei voltak érdekeltek a sorsoláson.

A Challenge Kupa első fordulójában a bajnoki aranyérmes és Magyar Kupa-győztes fővárosiaknak a norvég Stod Volley Steinkjer, az NB I-ben második helyezett gödöllőieknek viszont egy sokkal nehezebb ellenfél, a görög Olympiakosz Pireusz jutott. Mindkét magyar együttes hazai pályán kezdi a párharcot november 13-15. között, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A férfiaknál ismét csak a bajnok és Magyar Kupa-győztes Fino-Kaposvár lépett volna ki a nemzetközi porondra, de eltiltás miatt nem tehette. Az előző szezon előtt, de már a nevezés után, anyagi nehézségek miatt visszalépett a csapat az európai kupaszerepléstől, emiatt a CEV egyéves eltiltással büntette a klubot, így a Challenge Kupában való részvétel most nem lehetséges. Ettől függetlenül az európai szövetség elnöke engedélyezte, hogy a magyar együttes újra rajthoz álljon a Közép-európai Ligában.

Címkék: röplabda gödöllő challenge vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr464572339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása