A lányok között a Vasas, a fiúk mezőnyében pedig a Kaposvári Röplabda Akadémia szerezte meg az első helyet az Országos Ifjúsági Kupa döntőjében. Az 1. MCM-Diamant Kupáért kiírt háromnapos kaposvári viadal utolsó napján a helyosztókat rendezték.

Ötjátszmás mérkőzések vezették be a zárónapot a somogyi megyeszékhelyen, így a résztvevőknek hamar meg kellett barátkozniuk a gondolattal, hogy ez a nap is hosszú lesz a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában. Az újpesti lányok és a kazincbarcikai fiúk elkönyvelhették az ötödik helyet, a bronzcsata pedig a TF és a Kecskemét sikerével ért véget. Mindkét győztesnek meggyűlt a baja a riválisával: a Szolnok 2:1-re még vezetett alföldi riválisa ellen, Kása Róbert fiai innen fordítottak, a TF lányai pedig a hazai környezetben mindig szívósan küzdő Kaposvári Röplabda Akadémia ellen harcolták ki a harmadik helyet.

A döntőket már a centerpályán rendezték, és nem kellett csalódniuk azoknak, akik kiélezett csatára számítottak a Vasas és a Békéscsaba leányainak összecsapásán. Az első szettben már 20:17-re vezettek a viharsarkiak, innen fordított a fővárosi együttes. A folytatásban a BRSE-nek ment jobban: a lányok a második és a harmadik játszmát is 25:22-re nyerték. Mindkét csapat hullámzóan teljesített, de a végjátékban a csabaiak akarata érvényesült a pályán. A negyedik játékrészben hiába kezdett jobban a Békéscsaba, a Vasas végül felülkerekedett, az ötödik szett pedig teljesen egyértelmű volt. A fővárosiak már 8:4-re vezettek, amikor térfelet cseréltek, és a hajrában sem változott a helyzet. A Vasas Gubicza Laura blokkjával szerezte meg a bajnoki címet.

A fiúk döntőjére megteltek a sportcsarnok lelátói.  A kaposváriak a két héttel ezelőtti junior-bronzérem után ezúttal nem titkoltan aranyra vágytak, és az első játszma után úgy tűnt, senki sem állhat az útjukba. A dunaújvárosi legények a térfélcsere után még elkövették azt a hibát, hogy 23:19-es vezetésről kikaptak, a harmadik szettben azonban már csak 21 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A folytatásban újra összeállt a somogyi együttes, és a Vajda, Bozóki, Gergye trió vezérletével sikerült megnyerni a mérkőzést. A végeredményt Gergye Roland ütése alakította ki, és máris kezdődhetett a pezsgőbontással egybekötött ünneplés... A tavaly nyáron megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia máris kivívta első magyar bajnoki címét, egy tehetséges társaság teljesen megérdemelten ülhetett fel a trónra.

Az ünnepélyes eredményhirdetés során nem csak a kupák, az érmek és az oklevelek találtak gazdára, hanem megválasztották a torna All Star csapatának tagjait, és még az edzők is több különdíjjal gazdagodtak a támogatók jóvoltából.

A helyi cégek közül a Kométa ’99 Zrt. húsipari termékekkel, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra ízvarázzsal lepte meg a legjobbakat, a Raiffeisen Bank pedig a játékosoknak és a szakvezetőknek is kedveskedett ajándékaival. A Somogy Megyei Sportszövetség minden edzőnek felajánlott egy-egy sportkönyvet.

A díjakat a fiútorna névadója, a 2010-ben elhunyt legendás edző, pedagógus és sportvezető, Tarnawa Ferdinánd öccse, Tarnawa István, valamint a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Földvári Péter, Kaposvár város sportvezetője, Szerb György, a Kaposvári Röplabda Akadémia elnök-asszonya, Horváth Éva, a Kaposvári Röplabda Akadémia egyik alapítója, Hilt István és a Kaposvári Röplabda Akadémia ügyvezetője, Orosz Ferenc adta át.

Ez a három nap a sportág igazi ünnepe volt, köszönjük mindenkinek, aki tett érte!

1. MCM-Diamant Országos Ifjúsági Kupa, döntő, Kaposvár

Leányok

Az 5. helyért: TEVA-Gödöllői RC ― Újpesti TE 2:3 (21, ―19, 17, ―25, ―10)
A 3. helyért: TFSE-KRA ― Kaposvári Röplabda Akadémia 3:1 (19, ―23, 16, 16)
Döntő: Vasas-Óbuda-Hofeka ― Békéscsabai RSE 3:2 (24, ―22, ―22, 21, 6)

A torna All Star csapata:
Fábián Fanny (Vasas), Gerendeli Dóra (Békéscsaba), Stefanik Orsolya (Vasas), Horváth Petra (Kaposvár), Gyimes Zsófia (TFSE-KRA), Czina Kata (Békéscsaba), Szpin Renáta (Békéscsaba). A legjobb edző: Kőnig Gábor (Vasas)

Fiúk

Az 5. helyért:
Vegyész RC-Kazincbarcika ― Csepeli RC 3:2 (25, ―19, 10, ―23, 14)
A 3. helyért: Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Szolnoki Főiskola RK-SI 3:2 (17, ―24, ―14, 21, 9)
Döntő: Kaposvári Röplabda Akadémia ― Dunaferr SE 3:1 (18, 26, ―21, 19)

A torna All Star csapata:
Török Roland (Kecskemét), Pádár Krisztián (Dunaferr), Bozóki Bence (Kaposvár), Gergye Roland (Kaposvár), Szirmai Andor (Kecskemét), Vajda Tamás (Kaposvár), Gebhardt Áron (Dunaferr). A legjobb edző: Varga Péter (Kaposvár)

(forrás: kapos.hu)

Címkék: ifjúsági kaposvár röplabda utánpótlás oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr884564047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása