Péntektől vasárnapig a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka ad otthont az országos juniorbajnokság döntőjének. A rangos viadalon a legjobb hat-hat leány és fiú együttes száll harcba az 1. MCM-Diamant Kupáért. Mindkét nemben lesz kaposvári csapat, amelyek az éremszerzés reményében lépnek pályára.

Az év egyik legnagyobb utánpótlásversenyét a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE rendezi, közösen a város két felvevő egyesületével. A somogyiak pályázatát külön motiválta, hogy Kaposvár két élvonalbeli klubja, a Fino és a BITT juniorcsapata egyaránt eljutott a döntőig. A remények szerint a somogyi megyeszékhely a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jó házigazda lesz, a két résztvevő pedig hazai környezetben, a közönség támogatásával, szeretne eljutni a dobogóig.

― Az elmúlt évhez hasonlóan szeretnénk megszerezni az első helyet ― válaszolta a kaposváriak utánpótlás-válogatott játékosa, Gergye Roland, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Fino felnőtt csapata az idén is megvédte bajnoki címét és Magyar Kupa-elsőségét. ― A Dunaferrnek, a Dágnak és a Kecskemétnek is erős csapata van, de talán mi jobbak leszünk náluk.

― Megcélozzuk a dobogót, de jól tudjuk, hogy sok múlik a péntek déli sorsoláson is ― mondta a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem csapatának egyik feladója, Kulcsár Petra. ― Ha jól összpontosítunk és kijön a lépés, bárki ellen képesek lehetünk a győzelemre.

A nők mezőnyében egyébként négy fővárosi csapat kapott helyet, így a bajnok Vasas és a bronzérmes Budapest SE tehetséges fiataljait is láthatja a közönség, illetve a szintén jó erőkből álló békéscsabaiak is pályára lépnek a Táncsicsban. A tornán olyan játékosok is szerepelnek majd, akik már a felnőtt válogatottságig is eljutottak.

A program pénteken 14 órakor a csoportmérkőzésekkel indul, szombaton 10 órától a középdöntők és az elődöntők következnek, vasárnap fél 9-tól pedig a helyosztókkal zárul a küzdelem. A belépés ingyenes. A döntőket élőben közvetíti a kapos.hu internetes portál.

A résztvevő csapatok
Leányok:
Békéscsabai RSE, BITT KNRC-Kaposvári Egyetem, Budapest SE-FKF Zrt., Budai XI SE, Újpesti TE, Vasas-Óbuda-Hofeka
Fiúk: Dági KSE, Dunaferr SE, Fino-Kaposvár, Kalo-Méh-Kecskeméti SE, Szolnoki Főiskola RK-SI, Vegyész RC-Kazincbarcika

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda utánpótlás junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr744514839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása