Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI női röplabdázói lassan megkezdhetik nyári szabadságukat, számukra is véget ért ugyanis a bajnokság. A borsodiak az ötödik helyért csatáztak az Újpesttel, és mivel kétszer is vereséget szenvedtek, a hatodik helyen zárták az idényt.

Csoda tehát nem történt, az alakulat az alapszakasz után is hatodik volt, innen veselkedett neki a rájátszásnak. Ebben a TF együttesét 2:1 arányban sikerült legyőzni, az újabb lépcsőfok megmászása azonban nem sikerült. Panaszra persze így sincs ok, hiszen a mezőny egyik legfiatalabb együttesét mondhatják magukénak a miskolciak. Érdekes lehet a felvetés: vajon a szezon kezdete előtt Toma Sándor aláírta volna látatlanban a beígért hatodik helyezést?

― Igazság szerint ezt a pozíciót nem lehetett előzetesen borítékolni ― hangzott a válasz. ― Sok jó csapat indult harcba, és a hatodik hely elérése érdekében a lányoknak nagyon keményen kellett dolgozniuk. A Vasas, az Újpest, a BSE, a Gödöllő és a Békéscsaba előttünk jár, de rajtuk kívül is akadtak vetélytársak jócskán. A hatodik helyet nem adták ingyen, sokat tettünk a megszerzéséért.

A miskolciaknak a bajnoki rajt után több emlékezetes mérkőzésük is volt, gondoljunk csak a tavalyi bajnok BSE elleni hazai csatára, amikor már 2:0-ra és 15:7-re vezettek! A siker végül elmaradt, ezt leginkább a rutintalansággal lehet magyarázni. Toma szerint együttese az év során nagyon sokat fejlődött, és a játékosok mentálisan is erősödtek. A szakvezető nem akart hinni a szemének, amikor csapata a bajnoki táblázat harmadik helyét birtokolta, ez meglepetés volt a javából!

― Három éve építjük a csapatot, és igazolódott, hogy a fiataloknak rengeteg munkára van szükségük ― folytatta a tréner. ― Ezért kezdjük a nyáron mindig egy kicsit korábban a felkészülést, mint a többiek, a lendület ugyanis általában decemberig, tehát a bajnokság első felvonásának végéig kitart. Utána persze jönnek a védhetetlen nehézségek, az iskolai elfoglaltságok, a vizsgák, és ezek ellen tehetetlenek vagyunk, általában ilyenkor válik egy kissé döcögőssé a játékunk. Gyakrabban jönnek elő a hullámvölgyek, jól lehetett ezt például látni a Miskolcon játszott, újpestiek elleni találkozón.

A szakvezető eredményként említi azt is, hogy egyénileg sokat fejlődtek a játékosok. A TF elleni hazai fiaskót annak tulajdonítja, hogy nem számíthattak Oláh Csilla játékára. A lányok az utóbbi időben sokkal kreatívabb módon oldottak meg bizonyos játékszituációkat, noha általában a jó csapatmunka jellemezte a produkciójukat.

― Sok múlik azon, hogy az elkövetkezendő időben mennyit fejlődnek tovább a játékosok ― tekintett egy kicsit a jövőbe Toma Sándor. ― Jobbak lettek a feladások, javult a centerjátékunk, a mezőnyvédekezésben is előrelépést figyelhettünk meg, és a széleken is hatékonyabbá vált az együttes játéka. Remélem, hogy támogatóink továbbra is kitartanak mellettünk, mert a csapat igazolta, hogy szép jövő előtt áll.

Egy-két jó igazolás persze nem ártana, de mindent a pénztárca határoz majd meg. Mindenesetre a borsodiak által választott út (helyi, saját nevelésű, miskolci fiatalokból építeni csapatot) eddig beváltotta a reményeket, és mivel remek az együttműködés a klub, illetve a Miskolci Sportiskola között, várható, hogy újabb ígéretes tehetségekkel bővülhet a választék.

(forrás: minap.hu)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr434491738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása