A női másodosztály Keleti-csoportjában bajnoki címet szerző NRK-Nyíregyháza együttese az osztályozón bizonyíthatja, helye van a legjobbak mezőnyében. A tavalyi évadot ugyan az előzetesen tervezett hatodik helyen zárta az Extraligában, de tavaly nyáron haláltusáját vívta a csapat.

Anyagi okok miatt a csőd szélére sodródott az ötszörös bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes klub, amelyet a megszűnés veszélye fenyegetett. A süllyesztőt az utolsó pillanatban megúszta az együttes: amatőr feltételrendszer mellett, új edzővel, Balázs István irányításával az NB II Keleti-csoportjában rajtolt, és végzett meglehetősen biztosan az élen.

― Szakmailag helyére került a csapat, amely nagyot lépett előre az elmúlt időszakban, ugyanakkor sokat fejlődtek egyénileg is a játékosok ― vont mérleget Balázs István. ― A rajt előtt nem igazán ismertük az NB II-es mezőnyt, de hamar kiderült: a színvonal magasabb az előzetesen vártnál, noha tizennyolc meccsből tizenhetet megnyertünk, nem volt annyira egyszerű dolgunk, mint azt az eredménysor sejteti. Hozzáteszem, a bajnoki cím megszerzése mellett a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutottunk úgy, hogy menetközben két NB I-es klubot, a Kaposvárt, majd a Miskolcot is legyőztük. A fináléban sem vallottunk szégyent, mindez azt a mások által is hangoztatott véleményt támasztja alá: a Nyíregyháza a jelenlegi élvonalból sem lógna ki!

Erre a vélekedésre a május 12-13-án, Dömsödön esedékes osztályozó sikeres abszolválásával ráerősíthet a nyíregyházi együttes. Ennek érdekében Balázs István a hétvégén hosszú kalandtúrára, egyben ellenfélmustrára vállalkozott. Szombat délben a Kalocsa–Vasi Sportakadémia mérkőzésen kémkedett. A szombathelyiek, akik a feljutás lehetőségéből kizárt Vasas junior mögött zártak a tabellán 3:2-re kikaptak. Este a Palota―Kaposvár meccsen (3:0) tette tiszteletét a szabolcsi mester, míg vasárnap a Budai XI SE―Veszprém (3:2) rangadón gyűjtött információkat. A Budai XI SE, Palota, VSA hármasból legalább kettőt kell megelőznie az NRK-nak, hogy visszatérhessen a legjobbak közé.

― Nem szabad lebecsülni egyik csapatot sem, de félni sem kell tőlük ― summázta a hétvégi portyát Balázs István. ― Bevallom, rám a Palota tette a legjobb a benyomást, persze ez nem különösebben meglepetés. Tetszik, nem tetszik, számunkra nem csupán az ellenfelek fontosak: a játékoskeretben Dávida Lilla, Erdős Zsófia, Janetka Vivien, Petróczy Enikő és Poór Alexandra személyében öt negyedikes gimnazista szerepel, a ballagás hetében, majd az írásbeli érettségik kellős közepén nem éppen a legideálisabb módon tudnak, tudunk felkészülni erre a feladatra. Talán elég csak arra utalnom, akad közülük, akinek szó szerint kezében van a csapat sorsa.

(forrás: boon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda nb1 osztályozó nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr984490191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása