Bronzra váltott arany

 2012.05.01. 07:58

A Budapest SE hazai pályán 3:0-ra győzött a Békéscsabai RSE ellen a női NB I bronzcsatájának ötödik mérkőzésén, így három egymást követő aranyérem után a bajnokság harmadik helyén végzett.

A feszültség tapintható volt a csarnokban már a bemelegítés kezdetén. Mindkét csapat tudta, itt már nem lehet hibázni. A kezdősípszó előtt pár perccel a békéscsabai szurkolótábor megtöltötte a városmajori csarnok felét, ez szemmel láthatóan nagy lökést adott a vendégeknek.

Pallag Ágnes hatalmas ütése indította az első játszmát. Ezt követően három békéscsabai hiba nyomán 3:1-re ellépett a BSE. Az első technikai szünetben 8:4 volt az állás a hazaiak javára. A pihenőről visszaérkezve talán a mérkőzés leghosszabb labdamenetét nyerte meg a Békéscsaba a szerb Szofija Medics hatalmas ütésével. Újabb vendéghibák következtek, 11:5-nél Kormos Mihály időt kért. Ez segíteni látszott csapatán, amely fel is zárkózott, egészen kétpontnyira. Ekkor a hazaiak edzője kérte ki idejét. Sikerült ráncba szednie lányait, akik addigra már az ötödik nyitásrontásuknál tartottak. Újra BSE-előny, és újabb csabai feltámadás következett. 17:13 után 18:18 lett az állás. A fővárosiak tudtak ekkor újítani, és behúzták az első játszmát (25:22, 1:0).

A második etapra egy részgyőzelemtől fellelkesült hazai együttes érkezett a pályára. Ami az egyik oldalon sikerült, az a másik térfélen rendre nem. 5:1-nél, majd 7:1-nél is időkéréssel próbálkozott Kormos Mihály, de ez sem látszott segíteni. 10:1-es állásnál Medics törte meg a Békéscsaba rossz sorozatát, és ütötte be a labdát. Molcsányi Petra érkezett a pályára védekezésben Szombathelyi Szandra helyett. A viharsarkiak fokozatosan kezdtek magukra találni. Előbb Soós majd Pallag köszönt be egy jó támadással. A hazaiak tízpontos előnye fokozatosan csökkent. A játszmát ugyan nem sikerült megfordítania a látogatónak, de a végjáték bizakodásra adott okot a lelkesen éneklő, doboló békési szurkolótábor számára (2:0).

A harmadik játszma elején jó nyitásainak köszönhetően ismét a BSE került előnybe, de hamar magukra találtak a vendégek, és Czina Kata jó blokkjának, majd ütésének is köszönhetően 5:5-re alakították az állást. Egy sokkal fegyelmezettebben, határozottabban játszó Békéscsabát láthatott ekkor a közönség. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a fővárosiak négy ponttal megléptek a második technikai szünet előtt. Ismét újított a Békéscsaba, nem adták fel egy percre sem a küzdelmet a viharsarkiak. 17:17-nél utolérték a vendéglátókat, de a vezetést nem sikerült átvenniük. A játszma során végig benne volt, hogy megnyerik ezt a szettet, de a végjátékot a budapestiek bírták jobban és megnyerték a bronzérmet!

NB I, nők, a 3. helyért, 5. mérkőzés

Budapest SE-FKF Zrt. — Békéscsabai RSE 3:0 (22, 18, 23)

Városmajor, 500 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Mezőffy
BSE: Tálas, Vacsi, Antal A., Tóthné, Lakatos E., Hackl. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori. Edző: Fésűs Irén
Békéscsaba: Vargas, Medics, Fésüs E., Soós N., Pallag, Szombathelyi Sz. Csere: Molcsányi R. (liberó), Czina. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 3:1, 8:4, 11:5, 13:11, 17:13, 18:18, 23:21. 2. játszma: 4:1, 10:2, 17:6, 19:9, 22:16, 25:18. 3. játszma: 4:2, 5:5, 12:9, 13:11, 16:12, 17:17, 19:17, 21:21, 23:21

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba röplabda nb1 rájátszás bse brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr634481660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geiza 2012.05.01. 08:04:43

Most legalább a BSE edzője nem panaszkodhat a játékvezetésre. Nem tévedtek a bírók sokat, de mindig pont időben... Mezőffy urat láttuk már magabiztosabbnak is, de akkor sokkal több hülyeséget fújt. Reméljük, az utánpótlás komolyabb minőséget hoz majd e téren is.

A csabai lányoknak ezúton is gratulálok, lesz jövőre jobb is!
süti beállítások módosítása