Vegyész-érem öt év után

 2012.04.30. 17:38

A Vegyész RC-Kazincbarcika 3:0-ra győzött a Dági KSE otthonában a férfi NB I bronzcsatájának ötödik mérkőzésén, így 3:2-es összesítéssel megszerezte a harmadik helyet, és öt év elteltével ismét dobogóra állhatott.

A pénteki negyedik találkozón, hazai környezetben esélyt sem adott ellenfelének a borsodi együttes, a kérdés csupán az volt, hogy azt a teljesítményt át tudja-e menteni két nappal későbbre is. Az első szettben ötpontos előnyre tett szert a Vegyész, ám ez némileg megzavarta az együttest, fogadásban becsúszott néhány rontás. A Dág sem volt a legjobb formában, ebben a játékelemben, így aztán egymás nyomában (6:8, 15:16) haladt a két csapat. A hajrában azonban nem vesztett koncentrációt a Kazincbarcika, és ezzel a maga javára tudta fordítani a nagyon fontos első felvonást (0:1).

A második menetben 4:0-ra elment a házigazda, gyengék voltak a borsodi sáncok, és mezőnyben sem volt olyan olajozott a Vegyész. A második technikai pihenőnél még öt egységgel vezetett a Dág (16:11), ám ekkor Lehóczky László kezdett nyitni: a feladó ragyogó szervákkal egy szempillantás alatt döntetlenre hozta az állást (19:19). Ezen a ponton megint kezdődött az idegek harca, ki tud valami apró dolgot kitalálni. A borsodiak újfent állták a sarat, és a maratoni szettet is megnyerték (0:2).

A harmadik felvonást érthetően feldobottan kezdte a Vegyész, igaz, az első szünetig még nem tört meg igazán a pályaválasztó (7:8). Viszont ezt követően minden összejött a vendégeknek, javultak blokkban, és még ejtésekkel is operáltak (9:16). A játszma utolsó harmadában is a látogató irányított, szinte alig tudott pontot szerezni a hazai együttes. Az utolsó labdát követően a Kazincbarcikáról személygépkocsival elutazott szurkolók óriási ünneplésben részesítették a játékosokat, még pezsgő is folyt. Átadták a bronzérmeket a kazincbarcikai játékosoknak, a Vegyész legutóbb a 2006―2007-es pontvadászatban szerzett érmet, így öt esztendő után ismét a képzeletbeli dobogóra állhattak a borsodiak.

NB I, férfiak, a 3. helyért, 5. mérkőzés

Dági KSE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (―23, ―27, ―16)

Dág, 250 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., László É.
Dág: Oszuska I Z., Pollák, Locker, Oszuska G., Jánossy, Horváth G. Csere: Zirigh (liberó), Szauter P. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc
Kazincbarcika: Lehóczky G., Juhász, Lehóczky L., Bokor, Gulyás, Csizmadia. Csere: Dudás (liberó), Árva, Orosz. Edző: Dudás András

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:2, a Kazincbarcika javára.

A bajnokság végeredménye
1. Fino-Kaposvár
2. Kalo-Méh-Kecskeméti SE
3. Vegyész RC-Kazincbarcika
4. Dági KSE
5. Dunaferr SE
6. MAFC-BME-Mapei
7. Szolnoki Főiskola RK-SI
8. Csepeli RC
9. Sümegi RE
10. Debreceni EAC
a Nyíregyházi FRK-t kizárták.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika vegyész rájátszás dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr514481013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása