A Kazincbarcika hazai pályán 3:0-ra győzött a Dág ellen a férfi NB I bronzcsatájának negyedik mérkőzésén. A párharc állása ismét döntetlen. A kistelepülés edzője szerint embertelenség egy hét alatt négy meccset játszatni a csapatokkal. Igaza van...

Három meccs után a Dág 2:1-re vezettek összesítésben, így a borsodiaknak mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy versenyben maradjanak a harmadik helyért. Az első szett elején Juhász nem ismert kegyelmet, ökölvívókat megszégyenítő erővel ütött be egy labdát, és adta meg a találkozó alaphangját. 6:1-es hazai előny után Lehóczky Gergő ügyes megoldása, majd egy remek kazincbarcikai sánc lelkesítette a nézőket és a játékosokat is. Egymást érték a látványos labdamenetek, ezekhez nem volt méltó Gulyás hálóban kikötő, és Árva vonalon túljutó nyitása. Magabiztosan araszolt a Vegyész RC, amelynek 16:9-es vezetése sokat ígért. Később akadt némi tanácstalanság a hazaiak játékában, ezen azonban segített Dudás András időkérése, így 18 perc alatt befejeződött a játszma (1:0).

A második szakaszra nagyon felszívta magát a Dág, így hol az egyik, hol a másik csapat szerzett pontot. Meggyőzőek voltak mezőnyben a hazaiak, akik a hálónál is kitűnően teljesítettek (13:8). A borsodiak kombinatív játéka és mindent elsöprő lendülete folyamatosan hizlalta az előnyt, ütéseiknél olyanok voltak, mint a mészáros, amikor bárdjával lecsap. Bejöttek a hazaiak hosszú és rövid feladásai, aztán élményszámba mentek nyitásaik, ennek következtében 23 perc kellett az újabb sikerhez (2:0).

A folytatás nagy kérdése az volt, hogy képes lesz-e a Vegyész RC a harmadik szettben is az első kettőhöz hasonló remeklésre? A 3:0-s előny erre utalt, a Dág pedig időkérésbe menekült. 4:1-nél Juhász a második emeletre emelkedve kaszált, és úgy ment minden, mint a karikacsapás (7:2). Az első technikai időnél Dudás Andrásnak szinte szólnia sem kellett, mert játékosai olyan teljesítményt nyújtottak, amelyet a nagykönyvben megírtak. Jöttek a vendégcserék, amolyan dupla vagy semmi alapon, de gyorsan kiderült, hogy ez sem segített rajtuk. Dudás Tamás testi épségét nem kímélve mentett egy labdát, jutalma pedig Vegyész-pont lett. A szorgos Dág-játékosokat persze kemény fából faragták, sikerült is 15:13-ra felzárkózniuk. A hajrában megint jött a kazincbarcikai henger, amely meghozta a sikert (3:0).

NB I, férfiak, a 3. helyért, 3. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Dági KSE 3:0 (15, 15, 19)

Kazincbarcika, 150 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Kazincbarcika: Lehóczky L. 5, Árva 4, Bokor E. 11, Juhász 11, Gulyás 9, Lehóczky G. 12. Csere: Dudás T. (liberó), Orosz 4, Csizmadia 2. Edző: Dudás András
Dág: Oszuska II Z. 10, Jánossy 7, Krupánszki, Oszuska G. 2, Pollák 3, Horváth G. 1. Csere: Zirigh (liberó), Locker 2, Bársony. Edző: Oszuska I. Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:1, 12:4, 14:9, 19:15. 2. játszma: 4:4, 9:7, 16:8, 21:14. 3. játszma: 4:0, 9:4, 15:10, 18:15

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:2

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
― Végig rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, és remélem, hogy maradt még bennünk energia az ötödik mérkőzésre.
Oszuska I Zoltán: ― Szerintem amatőr csapatokkal embertelenség egy héten négy mérkőzést játszatni. A hazaiak egyébként ezúttal mindenben jobbak voltak, de a saját csapatom tagjait is elismerés illeti.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika vegyész rájátszás dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1004477143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása