Harmadszor is legyőzte legnagyobb riválisát, így ismét megszerezte a bajnoki címet a Fino-Kaposvár férfi csapata. A somogyi legénysége a döntő harmadik mérkőzésén 71 perc alatt nyert 3:0 arányban. Az első és a második játszmában még akadtak izgalmas pillanatok, a harmadik szettben azonban minden játékelemben a kecskemétiek fölé nőtt a címvédő.

Pontosan húsz évvel az első aranyérem után immár 14. alkalommal ünnepelhette az elsőséget a somogyi megyeszékhely büszkesége.

A vendégek két rossz nyitással, a kaposváriak pedig kemény ütésekkel mutatkoztak be a mérkőzésen. A népes közönség tagjai ― kiegészülve a vízilabdázókkal és a kosárlabdázókkal ― abban bíztak, hogy a Fino legénysége csütörtökön este lezárja a párharcot.

Az első szett eleinte úgy alakult, ahogy azt a hazaiak tervezték: a nagy kedvvel játszó somogyiak jól összpontosítottak, és pontosan támadtak. A széleken Gergye Roland, Nacsa Gábor és Geiger András vette tűz alá az ellenfél térfelét, és a két center, Nagy József és Szabó Alpár is jeleskedett. A Fino már 14:8-ra vezetett, amikor néhány percre megtört a lendület, és a vendégek egy pontra felzárkóztak. Nacsa bombája jelentette az ébresztőt, Geiger nagyszerű blokkjával pedig már három ponttal járt előrébb a házigazda (19:16). Az alföldiek jól dolgoztak a mezőnyben, a végén azonban nem tudtak mit kezdeni Nacsával, aki egymás után három pontot szerzett, amivel el is dőlt a szett sorsa. A remek formában játszó ütő két ászt is nyitott, így végül biztosan nyert csapata (25:20, 1:0).

A térfélcsere után az ezüstérmes került lépéselőnybe. A Kaposvár többször is ledolgozta hátrányát, de a vezetést nem sikerült átvennie. Két-három ponttal rendre ellépett a jól küzdő látogató. Nagyon sok labdát megfogtak a kecskemétiek, a hosszú labdamenetek végén pedig általában ők szerezték meg a pontot. A játszma közepén fej-fej mellett haladt a két csapat, 20:20 után pedig Gergye nagy ütésével előnyhöz jutott a címvédő. Csoma gyors egyenlítése után Nacsa vízfakasztó bombája és Csányi elhibázott támadása következett a sorban, így 23:21-nél Gyurkó Sándor kénytelen volt kikérni második idejét is. A Fino egy rossz kecskeméti nyitásnak köszönhetően jutott játszmalabdához, Gergye Rolandnak pedig nem remegett meg a keze a végén: magabiztosan szerezte meg az utolsó pontot (25:23, 2:0).

Geiger András szó szerint kiküzdötte a hálónál a harmadik játékrész első pontját, aztán egy ideig felváltva estek a pontok a küzdőtéren. A vendégek szerettek volna belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, a kaposvári fiúk célja pedig az volt, hogy végleg eldöntések az aranyérem sorsát. Nacsa és Gergye egy-egy foghatatlan szervával jelezte, hogy nem akar túlórázni. Az első technikai szünetben 8:5 állt az eredményjelző táblán, a Kecskemét azonban egyenlíteni tudott. Csoma és Csányi elhibázott támadása után jött a kötelező alföldi időkérés, Szabó Alpár blokkja után pedig fellélegezhetett a Fino: újra sikerült három ponttal elhúzni. Nacsa és Szabó is pontosan támadot ezután, így a második technikai szünetben öt ponttal járt előrébb a Fino. Szappanos Máté ász-nyitására Gergye válaszolt két alkalommal is, így a somogyiak egyre közelebb kerültek a címvédéshez. A hajrában is az utánpótlás válogatott Gergye volt a főszereplő: egymás után nyitotta az ászokat, és már valóban elérhető közelségbe került a bajnoki trófea. 
Egy elhibázott kecskeméti szervával jutott meccslabdához a házigazda, Geiger András pedig a sokadik szép támadás végén beütötte a labdát a vendégek térfelére. A Fino magabiztosan, jó játékkal hódította el 2012-ben is a bajnoki címet, immár 14. alkalommal (25:16, 3:0).

A bajnokcsapat tagjait Kaposvár polgármestere, Szita Károly köszöntötte, aki a város hárommillió forintos eredményességi támogatását is átadta Geiger Andrásnak. A csapatkapitány egy-egy aranyéremmel köszönte meg a segítséget a Fino-Food Kft. tulajdonosának, Egyed Lászlónak és Szita Károlynak. Ezt követően ― a régi szép időket idézve ― a fiúk a levegőbe dobálták a sikerkovácsot, Demeter Györgyöt, majd együtt ünnepeltek a kitartó közönséggel.

NB I, férfiak, döntő, 3. mérkőzés

Fino-Kaposvár ― Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:0 (20, 23, 16)
Kaposvár, 600 néző. Játékvezetők: Hóbor, Mezőffy
Kaposvár: Szabó A. 5, ifj. Laszczik I., Geiger 12, Nagy J. 5, Nacsa 18, Gergye 18. Csere: Dömötör (liberó). Edző: Demeter György
Kecskemét: Tóth G. 1, Csala 8, Dorcsák 6, Csoma 10, Csányi D. 7, Bokor G. 1. Csere: Szabó T. (liberó), Farkas P., Szappanos 2, Erki. Edző: Gyurkó Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:0, 2:1, 4:2, 7:3, 14:8, 15:14, 17:16, 19:16, 19:18, 21:20. 2. játszma: 0:1, 1:3, 5:5, 5:8, 6:9, 10:9, 10:11, 11:14, 14:16, 19:20, 21:20, 23:21, 24:22. 3. játszma: 1:0, 3:2, 3:4, 5:4, 5:5, 8:5, 9:9, 10:10, 11:11, 16:11, 18:14, 23:14, 24:14

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Demeter György: ― Nagyon örülök a bajnoki aranynak. Kiemelendő, hogy veretlenül sikerült megszereznünk az elsőséget. Ellenfeleinknek csak szetteket adtunk, és ez óriási eredmény.
Gyurkó Sándor: ― Az első és a második játszmában ugyanazok a problémák kísértettek bennünket, mint az előző két mérkőzésen. A harmadik játszmában volt némi reményünk, de Gergye Roland végül szertefoszlatta. Gratulálok a Kaposvárnak, és köszönöm játékosaimnak egész éves munkájukat!

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Kaposvár javára.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

NB I, nők, a 3. helyért, 3. mérkőzés
Budapest SE-FKF Zrt. ― Békéscsabai RSE 3:2 (18, ―23, ―12, 25, 12)

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét kaposvár röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr194475315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása