Csütörtök délután harmadszor is összecsap egymással a kaposvári és a kecskeméti férficsapat a bajnokság döntőjében. Ha újra a somogyiak nyernek, akkor immár 14. bajnoki címüket ünnepelhetik a lefújás után. Demeter György játékosai reménykednek: az elvégzett munkában és a közönség segítségében egyaránt bíznak. A találkozó 17 óra 30 perckor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Két mérkőzés után 2:0-ra vezet a Kaposvár a Kecskemét ellen a bajnokság döntőjében, így a somogyiaknak már csak egy meccset kell nyerniük a címvédéshez. A szerda délelőtti edzésen az első két találkozó tapasztalatairól is szó esett.

― A szombati, itthoni mérkőzés nehezebb volt, mint amit Kecskeméten játszottunk ― mondta a válogatott center, Nagy József. ― Az első meccsen még idegesen mentünk fel a pályára, de sikerült nyernünk három-egyre. A kecskeméti meccsen nehezebb csatára számítottam, de a hazaiak korán feladták a küzdelmet, és viszonylag simán tudtunk győzni. Kezd összeállni a csapatunk, nem játszottunk egy mérkőzést sem a hosszú szünetben, de meccsről meccsre jobbak leszünk szerintem.

A kaposváriak válogatott centerei sokat tehetnek azért, hogy a csapat megszerezze a 14. bajnoki címét. A két együttes eddig ötször találkozott ebben az idényben, s mind az öt meccset a somogyi együttes nyerte.

― Lehet, hogy nekik több cserelehetőségük van, de az nagyon sokat számít, hogy mi többet edzünk ― vélekedett Szabó Alpár. ― Mi naponta kettőt edzünk, és az edzések tartalmilag is többek, mint az övék. Szerintem ebben van a kulcs. Ők a meccsek hajrájára általában elfáradnak, mi pedig jobban bírjuk fizikailag és fejben is, szerintem itt van a titok nyitja.

A kaposváriak nem szeretnének csalódni a csütörtök délutáni találkozón sem.

― Arra számítok, hogy a Kecskemét sokkal jobban fog játszani, mint hétfőn, jobban pörögnek majd ― tette hozzá Nagy József. ― Természetesen van rajtunk nyomás, de mi összeszedjük magunkat, és valószínűleg megnyerjük a mérkőzést.

Szabó Alpár is azt mondja: ne kiabáljunk el semmit. A győzelemhez a szurkolók biztatása is kell. A Fino drukkerei hétfőn Kecskemétre is elkísérték a társaságot.

― Nagyon jó érzés, hogy ott voltak, az a maroknyi szurkoló is hangosabb volt, mint a kecskemétiek összességében. Itthon, az első meccsre sokan jöttek ki, remélem, a harmadikra még többen érkeznek majd ― mondta Szabó Alpár.

A bajnoki döntő harmadik felvonása csütörtökön 17 óra 30 perckor kezdődik a kaposvári Városi Sportcsarnokban. Ha nyernek a hazaiak, a lefújás után bajnokavatással folytatódik majd a program. A belépés ezúttal is ingyenes.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét kaposvár röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr684473719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása