A Gödöllő hazai pályán 3:1-re nyert a Vasas ellen a női NB I döntőjének második mérkőzésén, így egyenlített a párharcban. A meccs izgalmait jelzi, hogy a négy játszma közül csak egyszer nem a minimális két pont döntött a csapatok között.

Ha az alapokat nem is, de egy-két „téglát” újra kellett raknia a párharc első meccse után Ludvig Zsoltnak ahhoz, hogy a gödöllői erődítmény időtálló maradhasson. A hazaiak tapasztalt trénere főként azt szerette volna elérni, hogy tanítványai töröljék ki a nyitómeccs rossz emlékét. Ehhez a külsőségek adottak voltak, hiszen a gödöllői klub rendezői pom-pomlányokat szerveztek, hogy a kezdőhatosok tagjai közöttük a pályára futva pacsizzanak.

Az első szett elején mindkét csapatnak adódtak gondjai a nyitásfogadással, ezáltal a támadások vérszegények voltak. A gödöllőieké kevésbé, ami az első technikai szünetnél 8:6-os hazai előnyt jelentett. Sokkal nagyobb különbséget azonban nem tudtak kicsikarni a látványos megoldásokkal előrukkoló, ugyanakkor bosszantó bakikat is vétő vendéglátók, mi több, az ütőerőben javuló Vasas 12:12-nél egyenlített, és 18:17-nél már vezetett. A fordítás lázba hozta a fővárosiakat, akik 24:21-nél három játszmalabdához jutottak. De Csengeri Petra szerváival, valamint Szakmáry Gréta parádés bombáival visszajött a szettbe az eksztázis közeli állapotba került házigazda, és vezetéshez jutott (1:0)!

Egy ideig úgy tűnt, hogy a hazai a második felvonásban ott folytatja, ahol az elsőben abbahagyta. 5:2-nél azonban leblokkoltak a gödöllőiek, akiknek alaposan meggyűlt a bajuk Miklai Zsanett nyitásaival (5:7). A hullámvasútnak viszont nem volt vége: Széles Petra is bemutatta, mi fán terem az agresszív nyitás (9:7), majd ismét a Vasas percei következtek (10:12). Ezt követően pedig még kiszámíthatatlanabbá vált, mikor, melyik társulat halmoz fel egy-kétpontos előnyt, hogy kisvártatva eladja azt. 18:18-nál a vendégek léptek el három ponttal, de ez nem zavarta a pazarul nyitó Széles Petrát és a jól sáncoló Merkószki Tündét (21:21). Csakhogy a rivális oldalán is összeállt a blokk (21:24), és a végjátékban kiharcolt előny ezúttal kitartott. Egyenlített a Vasas (1:1).

Gyakorlatilag minden kezdődött elölről a harmadik játszmában, amit az izgalomimádók cseppet sem bántak. A színvonal ugyan nem verdeste az eget, ez nem izgatta a hősiesen küzdő hazaiakat, akik, ha úgy hozta a sors, apró ejtésekkel és blokk szélére ütött labdákból elért pontokkal haladtak előre (12:7). No meg Szakmáry okos megoldásain kívül a centerposzton is brillírozó Széles Petra vízfakasztó ütéseivel (15:9, 21:16). Mivel a Vasasnak csak fellángolásai voltak, tartós megújulása nem, a gödöllői lányok az egy ide, egy oda pontokkal szépen elaraszoltak újabb részsikerükig (2:1).

Hazai oldalon a negyedik etapra az addig kevés ponttal szerénykedő Németh Zsuzsanna is beszállt a meccsbe. Javult teljesítményére szüksége is volt a gödöllői csapatnak, amelyre 8:8-ig tapadtak a fővárosiak. Lutter Liza pontos passzai, a házigazdák ébersége és elszánt mezőnymunkája azonban ezt követően szépen hozott a konyhára (13:8). A kapkodás viszont kevésbé (13:12). A gödöllőiek megingása nem tartott sokáig (18:14). Kisvártatva pedig már 20:16. Feszültség a tetőfokon: feljön a Vasas 22:22-re. A hazaiak azonban csúsznak-másznak, majd végül úrrá lettek a helyzeten, és megszerezték első, bajnoki döntőbeli győzelmüket. Úgy is mondhatjuk: egyenlítettek!

NB I, nők, döntő, 2. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC ― Vasas-Óbuda-Hofeka 3:1 (26, ―23, 22, 23)
Gödöllő, 700 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Éva T.
Gödöllő: Merkószki 8, Csengeri 19, Szakmáry 21, Széles 14, Lutter L. 2, Németh Zs. 9. Csere: Lékó (liberó), Horváth G., Kriegel Zs., Berze. Edző: Ludvig Zsolt
Vasas: Milovits 6, Sándor R. 14, Miklai 9, Oláh V. 5, Dékány 13, Nagy E. 7. Csere: Lévai (liberó), Gudmann, Fábián. Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:0, 10:7, 14:13, 17:14, 20:19, 21:24. 2. játszma: 3:0, 5:7, 9:7, 16:18, 18:21. 3. játszma: 4:5, 8:5, 15:9, 23:22. 4. játszma: 3:4, 13:8, 13:12, 17:13, 21:16, 22:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ludvig Zsolt:
― Az első pillanattól érződött, hogy más ritmusban kezdtünk el játszani, és látszott, hogy mindenki nagyon akarja a győzelmet. Örömteli, hogy cserejátékosaim is a legjobb tudásukat nyújtották.
Jókay Zoltán: ― Fegyelmezetlenül játszottunk, ezért nem érdemeltünk győzelmet.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

A sorozat harmadik meccsét április 25-én, szerdán 17 óra 30 perctől rendezik Óbudán.

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda gödöllő vasas nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr834467337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása