Általában nem minden évben adatik meg egy csapat életében, hogy bajnoki döntőt játszhasson. Fokozottan igaz ez a megállapítás a TEVA-Gödöllői RC női együttesére, amely 2007 után másodszor lép pályára az aranyéremért.

A gödöllőiek április 20-án, pénteken a Vasas óbudai csarnokában vágnak neki az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcnak.

Ha tárgyilagosak akarunk lenni, nem a gödöllői csapat a bajnoki döntő esélyese. Leírni azonban dőreség lenne a TEVA-hatost, amely a BSE elleni, drámai csatában megnyert elődöntőben olyan erényeket is csillantott meg, amelyekkel akár története legnagyobb sikerét is elérheti.

Ráadásul, a gödöllői lányok egy titulust már birtokolnak: akárhogy is alakul a finálé végkimenetele, a 2011―2012-es idény vidékbajnoki címét magukénak tudhatják. Mellettük szólhat még az akarat és az elszántság, amivel felszabadult örömjátékra képesek, valamint az, hogy nekik van kevesebb vesztenivalójuk.

Az öt évvel ezelőtt bajnoki döntőbe jutott, majd ott a Nyíregyházával szemben elvérzett gödöllői csapat tagjai közül csupán a mostani csapatkapitány, Széles Petra maradt hírmondónak. Játékostársai közül néhányan más klubok színeiben már beleszagolhattak az aranymeccsek hangulatába, de jó néhányan vannak olyanok, akikre finálészűzként számíthat Ludvig Zsolt vezetőedző.

Hogy ez hátrány, vagy sem, egyelőre megjósolhatatlan. Mindenesetre, a nemzetközi kötelezettségei miatt a honi élmezőnyhöz csak a negyeddöntőben csatlakozó Vasas nem mehet biztosra. Bár a fővárosiaknak pályaelőnyük van a párharcban, intő jel lehet számukra a Magyar Kupa márciusi elődöntője, ahol a gödöllőiek alaposan megizzasztották őket.

Ezt látszik alátámasztani, hogy Jókay Zoltán, a Vasas trénere óvatosan fogalmazott az esélyekről. A szakvezető azt mondta, szoros csatára számít, és jó csapatnak titulálta a Gödöllőt. Olyannak, amely össze tud állni, képes lelkesedni.

Gödöllői kollégája, a vezetőedzőként ― a Nyíregyházával átélt hét alkalom után ― a nyolcadik bajnoki döntőjére készülő Ludvig Zsolt kifejtette, hogy látványos, nagy csatára számít, mert mindkét csapat a dinamikus röplabda jeles hazai képviselője.

― Úgy gondolom, főként az alapjáték, vagyis a nyitás és a nyitásfogadás minőségén múlik majd, hogy ki ér fel a csúcsra ― fejtegette Ludvig. ― Valamint azon, hogy a kritikus pillanatokban melyik társulat összpontosít jobban. Nagyon bízom abban, hogy a párharc során kétszer léphetünk pályára Gödöllőn az erős, nemzetközi porondon edződött Vasas ellen. Jó előjelnek tartom, hogy a gödöllői lányokban buzog a bizonyítási vágy, és sokkal nyugodtabbak, mint a BSE elleni elődöntő előtt. Ha ez okos játékkal párosul, akkor eredményesek lehetünk.

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Nem sokat. Ha csak azt nem, hogy akad még kérdőjel bőven a finálé végkimenetelével kapcsolatosan. Az azonban bizonyosra vehető, hogy április 25. előtt nem lesz bajnokavatás...

A menetrend
Április 20. péntek 18 óra: Vasas―Gödöllő
Április 22. vasárnap 18 óra: Gödöllő―Vasas
Április 25. szerda 17.30 óra: Vasas―Gödöllő
Április 27. péntek 18 óra (amennyiben szükséges): Gödöllő―Vasas
Április 29. vasárnap 18 óra (amennyiben szükséges): Vasas―Gödöllő

A szavazók bíznak a gödöllői sikerben

A Gödöllői Hírek internetes oldalán az elmúlt egy hónapban arra kérték az olvasókat, tippeljék meg, melyik csapat nyeri a bajnoki döntőt. A reprezentatív felmérésnek nem tekinthető végeredmény elsöprő gödöllői sikerre utalt, hiszen a voksolók 76 százaléka bízott a TEVA-GRC aranyérmében.

A legtöbben (36 %) a 3:1-es gödöllői győzelem meccsarányát jelölték meg. A szavazók 34 százaléka gondolta azt, hogy öt mérkőzés (3:2) kell az együttesnek az aranyérem megszerzéséhez, míg hat százalék vélekedett úgy, hogy a csapat nem veszít összecsapást a finálé párharcában (3:0). Ezzel szemben a Vasas diadalában a szavazók 24 százaléka reménykedett.

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda gödöllő vasas nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr624461577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása