A játszmarablás összejött!

 2012.04.16. 11:35

A szegedi EHÖK SE-Realio hazai pályán 3:1-re kikapott az NRK-Nyíregyházától a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz 19. fordulójában. A pontszerzés ugyan nem jött össze, de a játszmarablás és a tisztes helytállás sikerült a csongrádiaknak.

Utolsóelőtti hazai mérkőzésén a jelenleg ötödik helyen álló Szeged a listavezető NRK-t fogadta a Napos úti teremben. A szegedi csapatról már többször írtuk, hogy az egyetemi tevékenységek és a sérülések miatt viszonylag kis létszámmal tud edzeni, nagyon rövid a kispad. Csíkos Gábor edző a mérkőzés előtti eligazításon felszabadult, vidám, mégis fegyelmezett játékot, koncentrációt kért játékosaitól.

Az első szettet az NRK kezdte, és közepesen erős nyitásokkal, jól záró blokkal 4:0-ra elhúzott. Nem adta azonban könnyen az EHÖK SE, szépen zárkózott, kiegyensúlyozottan, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban, 21:21-nél jött három szegedi villámhiba, majd egy taktikus nyíregyházi támadás, így a vendégek söpörték be az első részsikert.

A második etapban szinte végig az NRK-nak állt a zászló, néhánypontos előnyét a szett elejétől tartotta, amikor is Csintalan Réka került a nyitópozícióba. Taktikus szerváinak, illetve a nyírségiek pontatlanságainak köszönhetően előbb egyenlíteni (22:22), majd fordítani tudott a Szeged, ezzel megszerezte az NRK elleni első játszmagyőzelmét a szezonban.

A harmadik játékrészben felébredtek a vendégek, lebegtetett nyitásaikkal térdre kényszerítették ellenfelüket. Szétesett a Szeged védekező játéka, a félmegoldások, a befejezetlen támadások rendre nyíregyházi pontot eredményeztek. A játszmát magabiztosan hozta az NRK.

A negyedik játszmaára sem javult jelentősen a Realio csapatának játéka, jól zárt a nyírségi blokk, Erdősné Balogh Erika is belelendült a támadásokba, az irányító, Erdős Zsófia ledobott labdáira pedig nem találta az ellenszert a házigazda. Néhány taktikai hibát vétett ugyan a vendégcsapat, de ezeket nem tudta elég hatékonyan kihasználni a Szeged.

Kétjátszmányi kiegyensúlyozott, felszabadult játékot láthatott a szerény létszámú publikum, azonban a harmadik-negyedik szettben győzött a papírforma.

Az EHÖK SE-Realio csapata utolsó hazai bajnoki mérkőzését április 29-én, a Napos úti tornatermében, 16 órai kezdettel játssza.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 19. forduló

EHÖK SE-Realio Szeged ― NRK-Nyíregyháza 1:3 (―21, 23, ―11, ―13)

Szeged, 20 néző. Játékvezetők: Jáger, Mihály T.
Szeged: Páder, Bíró, Csintalan, Morvai, Gyimesi, Fürdök. Csere: Szórád, Fodor. Edző: Csíkos Gábor
NRK: Erdős Zs., Berényi E., Erdősné, Poór A., Hengsperger, Roma F. Csere: Petróczi (liberó), Janetka. Edző: Balázs István

VIKSZ-Agria RC-Eger ― Tiszavasvári SE 1:3 (―18, 19, ―7, ―26)
Eger, 50 néző. Játékvezetők: Ratkóczai, Zvara
Eger: Szalmási, Mérkőy M., Juhászné, Kovács A., Tóth A., Turi. Csere: Mocsári (liberó), Mérkőy V., Kovács L., Lénárt. Játékos-edző: Juhászné Tóth Mária
Tiszavasvári: Homoki J., Szombati A., Tóth D., Répánszkiné, Kovács Zs., Török Sz. Csere: Koczka R., Mezei N., Benedek E. Edző: Kolozsi János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 12:16, 17:23. 2. játszma: 8:4, 16:9, 23:16. 3. játszma: 2:8, 4:16, 6:23. 4. játszma: 8:4, 15:16, 23:22

Az egri meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

MEFOB

A szegedi EHÖK SE csapatának tagjai (Bíró Adél, Csintalan Réka, Gyimesi Nóra, Morvai Anna, Páder Zsófia, Szórád Elvíra) alkotják a MEFOB-on szereplő egyetemi együttes magját is. Az első mérkőzésen a veszprémi Pannon Egyetem csapatát győzték le 3:0 arányban. A következő hetekben kerül sor a visszavágóra, ezt követően pedig már elődöntősként a budapesti Corvinus Egyetem ellen mérkőzhetnek a szegediek. Szép eredmény lenne a csapattól az országos döntőn való részvétel, hiszen évek óta nem szerepeltek az SZTE-s lányok a végső megmérettetésen, amely június 3-5. között lesz. Ezt követően, szintén júniusban kerül sor a strandröplabda MEFOB-ra, amelyen a csapatból több páros is képviselteti magát.

(forrás: ehokse-realio.hu)
 

Címkék: szeged nyíregyháza röplabda nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr864453173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása