Három fordulóval a férfi NB II alapszakaszának zárása előtt eldőlt, hogy a Pécsi TE-PEAC MSB csapata benne lesz az első kettőben, így megszerezte a jogot, hogy a következő szezonban az élvonalban induljon. Miután az idei szezonra összevonták az NB I-et az Extraligával, a baranyaiak a legfelsőbb osztályban játszhatnak, és a nézők a többi között a Kaposvár és a Kecskemét csapatát is láthatják Pécsett.

A baranyaiak szombaton, a 19. fordulóban hazai pályán nyertek 3:1-re a Veszprém ellen.

― Magabiztos játékkal nyertünk riválisunkkal szemben, most már nem a csapatomon múlik, hogy jövőre az NB I-ben indulhassunk ― mondta Gyöngyösi Zoltán, a pécsiek játékos-edzője. ― Csapatom átérezte a mérkőzés jelentőségét, ennek megfelelő koncentrációval kezdtük a mérkőzést. A második játszmában egy rövidzárlat következtében nagyon elment az ellenfél. Tudtunk ugyan egalizálni, de a végjáték nekik kedvezett. A harmadik játszmára ismét magabiztossá váltunk, Balla Péter kisebb sérülése és kényszerű cseréje sem zavarta meg a csapatot. Az utolsó játékrészben mindenki pályára léphetett, a Veszprém nem tudott újítani, így ünneplés lett a vége!

A pécsieknek egyhónapos kihagyás után kellett rangadót játszaniuk, ezért játékos-edzőjük tartott is a meccshiány okozta problémáktól, de csapata lelkesedéssel és tudatos játékkal pótolni tudta a kimaradt edzéseket és mérkőzéseket.

― Egységesek voltunk, Kiss Nicholas blokkjai, élményszámba mentek, Horváth Balázs pedig a második játszma közepétől hozta szokásos kiváló játékát ― fogalmazott Gyöngyösi Zoltán. ― Kovács Róbert parádésan játszott, óriásit fejlődött ez alatt az idény alatt, amit első sorban fegyelmezett edzésmunkájának köszönhet. Nincs vége a bajnokságnak, három mérkőzésünk még hátra van, szeretném, ha pontveszteség nélkül tudnánk őket hozni. Ha ez sikerül, és esetleg a Somogyjád veszít egy pontot, bár erre nagyon kicsi az esély, akkor a feljutáson túl bajnoki címet is ünnepelhetnénk.

A bajnokság értékelésére csak az utolsó mérkőzés lejátszása után kerítenek sort Pécsett, ugyanakkor a biztos feljutás tudatában megkezdik a felkészülést az NB I-re. Szakmai és gazdasági vonalon egyaránt!

NB II, férfiak, alapszakasz, 19. forduló
Pécsi TE-PEAC MSB ― Veszprémi RC 3:1 (18, ―25, 18, 16)

Címkék: pécs röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr314446117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása