A Vasas megverte a Békéscsabát

 2012.04.15. 17:19

Egy győzelem és egy vereség a Békéscsaba csapatának vasárnapi mérlege a Miskolcon rendezett Húsvéti Kupa felkészülési tornán. A viharsarkiak a házigazdát 3:0-ra megverték, de a bajnoki döntőre készülő Vasastól kikaptak.

Albrecht-Miskolci VSC-MISI ― Békéscsabai RSE 0:3 (―19, ―20, ―14)

A találkozót Molcsányi Petra két ászszervája nyitotta, melyet követően fokozatosan lépett el ellenfelétől a Békéscsaba. Az első technikai pihenőnél négypontos volt a vendégelőny, de ezt jó blokkjuknak és jó nyitásaiknak köszönhetően tovább növelték a viharsarkiak. A játékrész végére a borsodiak fokozatosan lendültek játékba, de a Békéscsaba magabiztosan hozta az első szettet. A második etap is hasonló koreográfia szerint alakult. A hazaiak lendületét taktikus játékkal törték meg a viharsarkiak, és gyűjtötték be az újabb győzelmet. A harmadik játszmában sem tudott közel férkőzni ellenfeléhez a vendéglátó. Végig magabiztos előny birtokában röplabdázhattak a csabaiak. Jenei Andrea jól mozgatta társait, akik felváltva szerezték a szebbnél szebb pontokat.

Békéscsabai RSE ― Vasas-Óbuda-Hofeka 1:3 (23, ―24, ―28, ―17)


A két meccs közötti pihenőidőben a miskolciak jóvoltából finom réteseket fogyaszthattak a lányok, majd kis relaxáció után kezdődhetett a következő bemelegítés, immár a Vasas ellen. A két együttes nemrég találkozott egymással háromszor is a bajnoki elődöntő során. Akkor a Vasas került ki győztesen mindhárom mérkőzésen, nagyon szoros csatában. Most is látszott már az első játszma kezdetén, hogy ismét nem sima, három játszmában fog eldőlni az összecsapás. A csapatok fej-fej mellett haladtak, hol az egyik fél tudott elhúzni két-három ponttal, hol a másik lépett meg. A játszma végére a csabaiak érkezetek hárompontos előnnyel, amit viszont ellenfelüknek sikerült ledolgoznia (23:23). Ekkor ismét viharsarki percek következtek, így ők örülhettek a részsikernek (0:1).

A második etap szintén szorosan alakult, viszont ekkor végig a békéscsabaiak vezettek, egészen 21:17-ig. Ekkor a fővárosi együttes megrázta magát. Főleg jó nyitásaiknak köszönhetően ledolgozták a különbséget, majd megnyerték a játszmát. A harmadik szettben a legutolsó pillanatig nem lehetett tudni, ki kerül ki győztesen. Két pontnál több egyszer sem volt a különbség. Az egyik oldalon Sándor Renáta vitézkedett, a másik térfélen Pallag Ágnes és Soós Nikolett válaszolt nagy ütésekkel. Molcsányi Rita szorgosan gyűjtötte össze a felé érkező ütéseket. A játszma végül minimális különbséggel a kupagyőztesé lett (1:2). A negyedik etapban érkezett el a holtpont békéscsabai oldalon. Ekkor már érződött a lányokon, hogy másfél nap alatt a 12. játszmájukat darálják. Meglépett a Vasas (8:5, 10:6), de ezt követően Kormos Mihály szavainak hatására még sikerült kiegyenlíteniük a viharsarkiaknak. 15:15 után azonban újból elérkezett a holtpont, amit ellenfelük már kegyetlenül kihasznált, és begyűjtötte a győzelmet (1:3).

Vasas-Óbuda-Hofeka ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (29, 19, 16)

A torna végeredménye: 1. Vasas, 2. Békéscsaba, 3. Miskolc

(forrás: brse.hu)

Címkék: miskolc békéscsaba röplabda vasas mvsc brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr704446007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása