Bár a Miskolci VSC két vereséget szenvedett a hazai rendezésű Húsvéti Kupán, Toma Sándor edző hasznos volt a háromcsapatos felkészülési viadal, amelyet végül a Vasas nyert meg a Békéscsaba előtt.

― A bajnokságban négy hétig szünetelt a küzdelem, természetesen a csapatok edzettek ― mondta Toma Sándor, a miskolciak edzője. ― A jövő hétvégén megkezdődik az utolsó szakasz, a rájátszás befejező fázisa. Most dől el a bajnoki elsőség, valamint a helyezések sorsa. A napi gyakorlás egy idő után, különösen a küzdelmek zárásához közeledve egyre monotonabb, és felettébb nehéz motiválni a játékosokat. Ezért gondoltuk úgy, hogy rendezünk egy erőfelmérő tornát, amely segítséget adhat a szakvezetőknek, annak a kérdésnek a megválaszolásában, hol is tart saját csapata? Fő támogatónk, Albrecht József nyitottnak bizonyult az ötlet iránt, és segítségével tető alá is hoztuk a tornát. A Vasas és a Békéscsaba vezetői azonnal rábólintottak a meghívásra, ennek következtében vasárnap mindhárom alakulat két-két mérkőzésen tesztelhette felkészültségi állapotát.

A küzdelmek délelőtt a Miskolc―Békéscsaba találkozóval kezdődtek. A csabaiak kirobbanó erőben játszottak, és esélyt sem hagytak fiatal, és nem túlságosan motivált ellenfelüknek. A folytatásban aztán a viharsarki alakulat is botlott, igaz, remek mérkőzésen kapott ki a Vasastól.

― Az iskolai, illetve munkahelyi elfoglaltságok alaposan befolyásolták a munkánkat ― kezdte értékelését Toma Sándor. ― Most együtt voltunk, játszottunk egy jót, a torna tehát mindenképpen elérte a célját. Igaz, simábban kaptunk ki, mint a bajnoki találkozókon, most azonban nem vagyunk olyan fizikai állapotban, hogy eredményesebbek legyünk.

― A háromhetes szünet idején milyen szakmai munkát lehet, érdemes végezni?
― Úgy látom, hogy a játékosok elég fáradtak, hosszú év van mögöttük. Egyébként az Újpest volt a bajnokságban a legkellemetlenebb ellenfelünk, mindkét mérkőzésen három-nullás vereséget szenvedtünk, nem feküdt nekünk a csapat stílusa. Nem törődünk bele, hogy hatodikok legyünk, mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében, de tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi felállás nem nagyon tesz többet lehetővé. Ebben a szerkezetben kicsi a mozgásterünk. Az iskolai elfoglaltságok, egyetemistáink vizsgái jelentős lekötöttséget eredményeznek, ezen az idén már nem tudunk változtatni.

Húsvéti Kupa, felkészülési torna, nők
Albrecht-Miskolci VSC-MISI ― Békéscsabai RSE 0:3 (―19, ―20, ―14)
Vasas-Óbuda-Hofeka ― Békéscsabai RSE 3:1 (―23, 24, 28, 17)
Vasas-Óbuda-Hofeka ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (29, 19, 16)

A torna végeredménye: 1. Vasas, 2. Békéscsaba, 3. Miskolc

(forrás: minap.hu)

Címkék: miskolc békéscsaba röplabda vasas mvsc brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr244447510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása