A hétvégén Ketteringben rendezik a Super 8 elődöntőit és döntőit. Szombaton Tóth Lucáék, Rapi Róberték és Berndt Attiláék is pályára lépnek, míg a Leeds Carnegie magyarjai az alapszakasz-győzelemnek köszönhetően már automatikusan finalisták.

A Farkas Virágot, Kiss Beátát és Kun Dorottyát is foglalkoztató Leeds Carnegie kisebb meglepetésre a Polonia IMKA London előtt végzett az alapszakaszban. Dobos Ildikóék az utolsó fordulókban gyengébben teljesítettek, így Kissék kihasználva egyik legnagyobb riválisuk botlásait, szép részsikert értek el, és kvalifikálták magukat a döntőbe.

― Munkahelyi elfoglaltságom miatt jóval kevesebb edzésen vettem részt, mint a többiek, de a társak elmondása szerint is kicsit összeszedettebb lett az edzőnk így a döntő előtt ― nyilatkozott Kiss a hunvolley.blog-nak. ― Mi vagyunk a favoritok, mindegy, hogy ki az ellenfél. Az alapszakaszban egyik együttestől sem kaptunk ki. Az edzéseken nagyon sokat javult a nyitásfogadásunk, ezért bizakodóak vagyunk.

A nőknél és a férfiaknál is ez volt a menetrend, tehát az alapszakasz-győztes készülhetett a fináléra, míg a második helyezett az ötödikkel, a harmadik pedig a negyedikkel mérte össze erejét az elődöntőbe kerülését.

Dobosék óriási meglepetésre kikaptak a városi rivális Malory Eaglestől, így a címvédő a vártnál sokkal hamarabb búcsúzott a folytatástól. A Malory ellenfele Tóth Luca együttese, a Team Northumbria lesz. Az északiak a Várkonyi Bernadettet és Bulatkó Évát is soraiban tudó Swiss Cottage ellen bizonyultak jobbnak három szettben.

― Leginkább taktikailag készültünk a fináléra, és a fiúk ellen edzettünk, ami azért nem rossz – fogalmazott röviden a hunvolley.blog érdeklődésére Tóth Luca. ― Az edző megmondta nekik, hogy hova üssenek, mit blokkoljanak. Ez a felkészülési forma a Swiss ellen már bejött, reméljük, most sem lesz másképp. Csak az első feladatunkra koncentrálunk, ez pedig a Malory legyőzése.

A nők elődöntőjét magyar idő szerint 15:30-kor rendezik, és ami ennél is fontosabb, hogy mindkét elődöntőt, illetve a két finálét is élőben lehet követni az interneten, erre a linkre kattintva! A női finálét vasárnap 13:30-kor rendezik, magyar idő szerint.

A férfiaknál is a Leeds Carnegie nyerte az alapszakaszt, ám Herczeg Rolandék nem tudtak hibátlanul zárni, az utolsó fordulóban a kiesés ellen menekülő Coventry Rigától szenvedtek 3:1-es vereséget idegenben.

A második helyezett Team Northrumbia a London Lynx ellen csatázott az elődöntőbe kerülését, és Berndt Attiláék hazai pályán három szettben bizonyultak jobbnak fővárosi ellenfelüknél. A Northumbria még soha nem szerepelt ilyen jól a bajnokságban, de a fináléba kerülésért Rapi Róbert és Offra Norbert gárdáját, a Poloniát kell legyőzniük a newcastle-ieknek. A Polonia a Maloryt verte 3:2-re nagy csatában március utolsó napján, így a címvédő egy lépéssel közelebb került a döntőhöz.

― A felkészülés jó volt, a héten a Carnegie-ra és a Poloniára is edzettünk ― mesélte az elmúlt hetek történéseiről Berndt a hunvolley.blog-nak. ― Ugyan a húsvéti szünet nem a legjobbkor jött, de végül is összeállt a kép. A Lynx ellen elég rendezett játékot tudtunk nyújtani, reméljük, ezt sikerül továbbvinnünk. Először mindenképpen csakis a Poloniára gondolunk. Már megvertük őket párszor, de mindig kiélezett küzdelem van a két csapat között, így bármi megtörténhet. Minden játékost ismerünk, tudjuk, hol lehet őket megverni, kérdés, hogy ki is tudjuk-e ezt használni. A vasárnapra majd szombat este gondolok, szeretnénk meglepni a Carnegie-t, de ha úgy jövünk le a pályáról, hogy nem bánkódunk, és mindent kiadunk, akkor én a végeredménytől függetlenül elégedett leszek. Tegyük hozzá, ha így lesz, és kihozzuk a maximumot, akkor az szerintem elég lesz a győzelemhez is. Remélhetőleg lesz alkalmunk megtapasztalni.

A Team Northumbria ― London Polonia elődöntőre szombaton 18 órától kerül sor, míg a döntő vasárnap 16 órakor kezdődik, magyar idő szerint. A mérkőzéseket erre a linkre kattintva élőben is lehet követni!

Szombati program (magyar idő szerint)
15.30: női elődöntő Team Northumbria (Tóth Luca) vs Malory Eagles
18 óra: férfi elődöntő Team Northumbria (Berndt Attila) vs London Polonia (Rapi Róbert és Offra Norbert)

Vasárnapi program (magyar idő szerint)
13.30: női döntő Leeds Carnegie (Farkas Virág, Kiss Beáta és Kun Dorottya) vs a szombati elődöntő győztese
16 óra: férfidöntő Leeds Carnegie (Herczeg Roland és Tóth Milán) vs a szombati elődöntő győztese

Címkék: anglia angol légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr724422432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása