Ismét a VSA nyert Szombathelyen

 2012.04.14. 22:03

A Vasi Sportakadémia 3:0-ra győzött a HVSE-SzoESE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 19. fordulójában. A találkozónak már csak a presztízs szempontjából volt jelentősége, hiszen már korábban eldőlt, hogy a dunántúli együttesek közül a VSA vehet részt az osztályozótornán.

Álmosan kezdenek a csapatok. Simon Judit ébredt, és Németh Judit kiváló labdáiból kétszer is eredményes volt leforgóból. Rengeteg volt a hiba a játékban. Takács rontott nyitást, Koronczai feladást, majd Mikos Patrícia is hosszút nyitott. Takács a hátsósorból javított, majd Tóth Edina ejtése ért padlót. Werkman középről volt eredményes, aztán Szalontai szép ejtésével zárkózott a hazai csapat. Koronczai bokája megrándul egy szerencsétlen leérkezéskor, a hazai edző kénytelen volt időt kérni. A vendégeket zavarta meg jobban a közjáték, ötpontos előnyt szórtak el rövid idő alatt a sok rontásnak köszönhetően.

17:17-nél egyenlített az egyetemi csapat, ezzel idegőrlő végjátékba kezdtek a csapatok. Takács a szélről volt eredményes, amire Szalontai válaszolt. Nyitást rontottak a vendégek, válaszul Tóth ütötte háló alá a nyitást. 23:23-nál cserélt a VSA, és Kiss Brigitta jól szállt be, ütése pontot ért. Nyitásából támadt a hazai csapat, de Werkman széleset ütött. Kiss egy felugrásos ásznyitással tett pontot a játszma végére. A szoros végjáték miatt csak magának tehet szemrehányást a VSA (24:26, 0:1).

Továbbra sem ébredtek fel a csapatok a korai kezdés okozta sokkból. Benesóczky ütött a hálóba, ezzel a ponttal még vezetett a hazai csapat, aztán sorban, könnyedén szerezte pontjait a látogató. Takács a szélről többször is eredményes volt, Kiss jól forgatott ütésben, Tóth nem tudta sáncolni. Németh Judit blokkolta Szalontait, majd a mentett labdát Kele ütötte hálóba, jött is a csere. Kele helyett a spanyol idegenlégiós, Tarazon lépett pályára, de beállása sem hozott változást. Takács két ásznyitásával már 20:13-ra vezetett a VSA. Kiss keresztütése esett le a hazaiak közé, játszmalabdához jutott az Akadémia. Tóth előbb remek megoldást választott középről, majd szabálytalanul sáncolta Németh Judit feladását, ezzel meg is nyerte a játszmát a VSA (0:2).

Hazai ponttal indult a harmadik játszma, Szalontai szépen ütött a szélről, de Simon Judit nyitásai megoldhatatlan feladatot jelentettek az egyetemistáknak. Németh Judit jól hozta helyzetbe Kiss Brigittát, majd csodásan tette át másodikra a labdát, meglepve ezzel a hazaiakat. Szalontai ütött hosszút, majd ikertestvére, Petra nyelte le Simon Judit nyitását. Werkman középtámadását hatástalanítja Mikos, és tovább forgatta csapatát a vendégek edzője. Érkezett Gőczi, tovább fiatalítva az addig sem magas átlagéletkort a vendégeknél. A HVSE edzője, Bodzer Attila is cserét kért. Tarazon érkezett a sántikáló Koronczai helyére.

Ezzel a lépésével teljesen összezavarja csapatát, így kénytelen volt egyben időt is kérni. Empatikusnak mutatkozott a hazaiakkal Takács, rossz nyitással segítette rendezni a sorokat. Összességében ez sem segített a vendéglátókon, mert továbbra sem találták a ritmust. Újabb cserékkel ismét átforgatták csapatukat a vendégek. Érkezett Varga Enikő és Tóth Edina. Egy rossz fogadás még pontot ért az Egyetemnek, aztán érvényesítette a papírformát a VSA. Kiss szélről volt eredményes, Simon elemi erejű ütése mérkőzéslabdához juttatta az Akadémiát. Stílszerűen a mezőny legjobbja, Simon ejtésével gyűjtötte be a három pontot a Vasi Sportakadémia. 

Összességében elmondható, hogy ezúttal sem borult a papírforma Szombathelyen. A fiatal játékosokkal teletűzdelt akadémisták, ha nem is életük legjobb játékával, de végig magabiztosan hozták a mérkőzést. Ebben a bajnokságban immár harmadszor múlta felül simán 3:0-ra, nem éppen acélos, ám jelentősen jobban támogatott riválisát a Vasi Sportakadémia.  Az év elején eltervezettekhez tartja magát a VSA, és egyre több fiatal helyi tehetséget épít be felnőtt csapatába, aminek már a bajnokság vége előtt beérett a gyümölcse, hiszen öt fordulóval az alapszakasz zárása előtt behozhatatlan előnnyel áll a Nyugati-csoportban a legmagasabb osztályért folytatott versenyfutásban riválisai előtt.

Reményeik szerint Szombathelyen is észreveszik, elismerik és támogatják a három éve elkezdett munkát a Vasi Sportakadémiában. A HVSE-SzoESE kényszer szülte fúzió azért jött létre a nyáron, mert önállóan egyik csapat sem rendelkezett annyi játékossal, akivel el tudott volna indulni a bajnokságban. Az egyesüléssel átmenetileg orvosolták a hiányosságokat, azonban továbbra is létszámgondokkal küzdenek. Jól példázza ezt a mostani mérkőzésekre nevezett játékosok száma. A Vasi Sportakadémia közel kétszer annyi játékost nevezett a mérkőzésekre, mint ellenfele.  Közeledve a bajnokság vége felé, lassan időszerű lesz mérlegre tenni az elvégzett munkát, a csapatok eredményeit, és átgondolni a szombathelyi röplabda jövőjét. Talán a megyeszékhely lakossága, szurkolói és a város vezetése is észreveszik, hogy van egy szeretetre, és nagyobb elismerésre érdemes csapata, a VSA, amely évek óta öregbíti kiváló eredményeivel a város hírnevét.

Mucsi Péter, a VSA edzője: ― Ebben a bajnokságban már harmadszor múltuk felül szombathelyi riválisunkat. Egy győzelem mindig öröm, bár ma nem játszottunk a megszokott színvonalon. Mivel a bajnokságban már akkora az előnyünk, hogy riválisaink nem tudnak befogni bennünket, ezért elkezdtünk egy hosszabb felkészülést azt osztályozóra, amelynek egyik állomása volt a mai mérkőzés. Nyitásaink nem sikerültek a tervezett módon, de a játék több elemében magasan ellenfelünk fölé nőttünk. Az edzésen gyakorolt új játékelemek még nem működtek zökkenőmentesen, de mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban összecsiszolódik majd. Minden játékosom és a csapat is tud ennél sokkal jobban játszani, de ma ennyi is elég volt a győzelemhez.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 19. forduló

HVSE-SzoESE ― Vasi Sportakadémia 0:3 (―24, ―17, ―17)

Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Éri, Barabás
HVSE-SzoESE: Koronczai, Szalontai P., Tóth L., Kele, Szalontai E., Werkman. Csere: Horváth (liberó), Tarazon. Edző: Bodzer Attila
VSA: Németh J., Takács, Mikos, Simon J., Tóth E., Benesóczky. Csere: Sipos (liberó), Kiss, Gőczi, Varga, Fülöp, Illés. Edző: Mucsi Péter

Junior: HVSE-SzoESE ― Vasi Sportakadémia 0:3 (―13, ―21, ―21)

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely haladás röplabda nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia szombathelyi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr304431898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása