Londonban lezárják az autós és a gyalogos forgalom elől a Buckingham-palotához vezető híres Mall sugárutat a londoni nyári olimpia idejére. A brit főváros közlekedési vállalat közlése szerint az útszakaszt júniustól fogják lezárni nem kevesebb, mint három hónapra.

Az olimpia idején ugyanis a híres sugárút ad majd otthont a strandröplabda-torna stadionjának, valamint a maratoni futás és az országúti kerékpáros versenyek hajrájának. A Mall-t az uralkodó június 16-i hivatalos születésnapi ünnepsége után, a Trooping the Colour elnevezésű színpompás rendezvényt követően fogják elzárni az autósok és a gyalogosok elől, akik csak a szeptember 9-ig tartó paralimpiai játékok után vehetik majd ismét birtokba a területet.

A közvetlenül a Buckingham-palota előtt futó útszakaszt azonban egészen az olimpia kezdetéig használhatják majd a turisták, akiknek így nem kell lemondaniuk az őrségváltás élményéről. A londoni hatóságok nagyjából 6,5 milliárd fontot áldoztak a brit főváros túlzsúfolt közlekedési hálózatának felújítására és kiterjesztésére, hogy meg tudjanak birkózni a több százezer turista érkezésével.

A strandröplabda-tornának otthont adó stadion, illetve a 15 ezer férőhelyes aréna mellett edzőpályákat, és biztonsági zónákat fognak kialakítani a Mall területén. Az építkezéseknél mintegy négyszáz munkás, 44 generátor és két mobildaru fog segédkezni.

(forrás: MTI)

Címkék: london olimpia röplabda strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr524362331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása