A Palota hazai pályán 3:0-ra nyert a Tatabányai Volán SE ellen a női NB I 9-13. helyéért zajló rájátszásának elhalasztott harmadik fordulójában. A kezdés pillanatától érezni lehetett, hogy a kiesés szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszik a két együttes.

Eleinte a Palota lendületes volt (8:5, 11:7), de a második technikainál utolérte ellenfelét az óriási vehemenciával játszó Volán. 19:19-ig volt együtt a két csapat, ezután néhány vitatott játékvezetői ítélet miatt feszültté vált a végjáték, amelyből a hazaiak jöttek ki jobban.

A második játszmában az első technikainál 8:6-ra, a másodiknál 16:14-re vezettek a fővárosiak. Az örökifjú Balogh Beatrix centermegoldásai, és Papp Dóra, valamint Keppel Barbara dinamikus támadójátéka mindig időben eredményezett fontos pontokat, és három-négy egységnél közelebb nem is engedte közelebb vendégét a Palota.

A harmadik etapban a látogatók kezdtek lendületesebben, 10:7-re, majd 14:10-re elhúztak. A második technikai időnél már egy ponttal a hazaiak vezettek, és drámai végjátékban diadalmaskodtak, így játszmaveszteség nélkül abszolválták a kiesési rangadót.

Mindkét csapat rendkívül nagy energiákat mozgósított a fontos mérkőzésen. A Palota némileg módosított összeállításban játszott, s hatalmas lelkesedésének köszönheti magabiztos győzelmét, amellyel az alapszakasz kiesési veszélye szinte végleg elhárult a feje fölül.

NB I, nők, rájátszás a 9-13. helyért, elhalasztott 3. forduló

Palota RSC ― Tatabányai Volán SE 3:0 (19, 21, 25)

Palota, 60 néző. Játékvezetők: Halász E., Stefik
Palota: Keppel, Péter K., Papp D., Balogh B., Valasik, Chován. Csere: Kása, Szilágyi É. (liberók), Nagy V., Soós I. Edző: Nyári Sándor
Tatabánya: Dombi, Pap I., Szatori, Szövérdffy, Mészáros, Haász. Csere: Sinai (liberó), Kovács R. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita

Jók: Keppel, Papp, Balogh B., illetve Szövérdffy, Mészáros

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor:
― Sokat beszélgettünk a meccs vízválasztó jellegéről, s a pályára lépők ezt teljesen átérezték. Játszottunk mi már jobban is, de nagyobb szívvel ritkán! Úgy látom, az első túlélési feladatot nagyszerűen megoldották a lányok. Kása Enikő születésnapját értékes győzelemmel tettük ünnepivé.
Tálosné Rozsinszki Rita: ― A tét mindkét csapatot nyomta, s az első játszma végjátékában néhány téves ítélet bennünket tett idegesebbé. A Palota nagy akarással, tudatosan játszva tette a dolgát, sajnos mi nem fogtuk fel a mérkőzés fontosságát, s néha magunk alatt teljesítettük.

Címkék: volán bajnokság tatabánya palota röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr324352739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása