Elszalasztott esély

 2012.03.26. 08:59

A Veszprém hazai pályán kétjátszmás előnyt követően 3:2-re kikapott a listavezető Somogyjádtól a férfi NB II alapszakaszának 17. fordulójában. A bakonyiaknak ez volt a hatodik vereségük a jelenlegi szezonban, s ezek közül öt alkalommal is csak az ötödik szett döntött az ellenfél javára...

Kráml Szilveszter két remek leütésével indult a találkozó, majd egy kisebb veszprémi zavart követően fordítottak a vendégek, de Tóth Tibor és Kráml vezérletével visszavette a vezetést a Veszprém (5:4). Már a játszma első harmadában volt esélyük nagyobb előnyt szerezni a házigazdáknak, de a nyitásokkal rendre problémák akadtak, így túl sok ajándékpontot adtak a Somogyjádnak. Fordítottak a vendégek (9:10), de egy remek hármas szériával meglépett a Veszprém 17:14-re. A hajrában még visszajöttek a somogyiak, de a bakonyiak lelkes játékkal, magabiztosan hozták a szükséges pontokat (25:20, 1:0).

A második szett 3:0-s veszprémi vezetéssel indult, így a folytatásban futhattak az eredmény után a vendégek. Többször is feljött egy pontra a Somogyjád, de egyenlítenie nem sikerült, mert mindig érkezett Tóth Tibor vagy Kráml Szilveszter, és hozta a fontos pontokat. A sáncról rendre a vendégvonalon belülre esett a labda, és máris 11:7-re vezetett a Veszprém. A folytatásban elkezdte ledolgozni hátrányát a Somogyjád, és 13:13-nál egyenlített. A vendégek vérszemet kaptak, átvették a vezetést (15:17). Az időkérés jót tett a veszprémieknek, négy pontot ütve megfordították az állást (19:17). A hajrá rendkívül izgalmasra sikeredett, a somogyiak egyenlítettek, majd 23:24-nél játszmalabdához jutottak, de a hazaiak higgadtak tudtak maradni, és a második előnyt kihasználva megnyerték a játszmát (27:25, 2:0).

A harmadik szettben is a Veszprém szerzett előnyt, és mint később kiderült, a mérkőzés legfordulatosabb játszmáját produkálták a csapatok. A vendégek két ponttal vezettek, de a Veszprém fordított (3:5, 7:5). Nem sokkal később ismét a Somogyjád állt jobban (9:11, 10:13), de Dolgos Attila magabiztos nyitásainak is köszönhetően újabb remek négypontos hazai széria következett (14:13). Az előnyt nem tudták növelni a hazaiak, a feszült hangulatban a játékvezetők központi szerepbe kerültek, mindkét fél elégedetlenségének adott hangot. Felváltva vezettek a csapatok, a hajrá előtt döntetlen volt az állás (19:19). Kétpontos hazai előnynél közel került a háromjátszmás győzelem, de a rendkívül szívós somogyiak fordítottak, és három játszmalabdához jutottak (21:24). A veszprémiek bravúrral egyenlítettek, de végül az ötödik játszmalabdáját kihasználva szépített a Somogyjád (25:27, 1:2).

Újra nyílttá vált a találkozó, amit bizonyított a negyedik játszma forgatókönyve is. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. 7:5-nél a veszprémiek álltak jobban, de néhány perccel később már a Somogyjád vezetett 10:8-ra. Két fontos pontnak köszönhetően sikerült az egyenlítés, sőt a vezetést is visszatették a hazaiak (14:11). A Somogyjád gyorsan egyenlített (14:14), és hiába vezetett újra kettővel a VRC, ismét fordult a kocka (17:19). Az egalizálás Kráml Szilveszter pontjaival sikerült, de a végjátékban nagyon nehéz helyzetbe kerültek a veszprémiek, mégis 20:23-ról egyenlíteni tudtak! Elképesztő izgalmak közepette felváltva jutottak előnyhöz a csapatok, végül a Somogyjád hozta a szettet, és egalizálta a játszmaarányt (28:30, 2:2).

A lélektani előny a Somogyjádnál volt, és a látogató kézbe is vette az irányítást az ötödik etap elején. A térfélcseréig nem volt komolyabb gond, többnyire a vendégek vezettek, de tartották magukat a veszprémiek. 5:5 után 6:8-nál fordultak a csapatok, és sikerült is egy pontra feljönnie a házigazdának (8:9). Ezután azonban technikai hibák sokasága jellemezte a veszprémiek játékát, 8:11-nél hiába kért időt Seck György játékos-edző, már nem tudta megmenteni a mérkőzést a VRC. A végjátékban csupán egyetlen pontra futotta, így meglehetősen magabiztosan, 15:9-re nyerte meg a Somogyjád a döntő játszmát, és elhalászta a sikert a hazaiak orra elől (2:3)!

NB II, férfiak, alapszakasz, 17. forduló
Man at Work Veszprémi RC ― Somogyjádi RSzSE 2:3 (20, 25, ―25, ―28, ―9)

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém röplabda nb ii vrc somogyjád

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr844339784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása