Buktával dicsérd a napot

 2012.03.26. 08:41

A Gödöllő 3:1-re győzött a Budapest SE otthonában a női NB I elődöntőjének ötödik mérkőzésén, így 3:2-es összesítéssel megnyerte a párharcot. A gödöllőiek 2007 után, fennállásuk során második alkalommal döntőzhetnek, a BSE-vel 2008-ban fordult elő legutóbb, hogy nem volt érdekelt az aranycsatában.

A drámaivá váló párharc első és második meccsét, majd a harmadik találkozó első játszmáját is megnyerte a Gödöllő. Akkor kevesen gondolták, hogy a csapat néhány nappal később mégis ki-ki ütközetre kényszerül a romjaiból feltámadó BSE ellen. És mégis eljött az összecsapás, amelynek végén kiderült, melyik társulat vághat neki a Vasas elleni aranycsatának.

Ebben a bajnoki kiírásban utoljára csapott össze a Gödöllő játékára jobban jellemző erő és dinamizmus, a védekező röplabdát magas szinten művelő városmajori extázissal. Mivel mindkét stílus meghatározó alapja a pontosság, adódott a kérdés: ki összpontosít jobban az elmúlt négy találkozó megpróbáltatásaiból eredően idegi és fizikai elcsigázottsággal is küszködő riválisok közül?

Kellemesen csalódhattak azoknak, akik az első játszma alapján leírták a gödöllői lányokat. Tegyük hozzá, az új felállással próbálkozó vendégek jószerivel csak poroszkáltak a pályán a nyitó felvonásban, amit kegyetlenül megtorolt az önbizalomtól duzzadó BSE.

Ami azonban ezt követően történt a gödöllőiekkel, arra nincs jobb magyarázat, mint az, hogy a játékosok elkezdték örömmel és élvezettel művelni mesterségüket, a röplabdázást. Ez főként abban nyilvánult meg, hogy nem dermedtek le, ha a hazaiak egy-két ponttal vezettek. Sőt, kvázi sportot űztek abból, ha hátrányból kellett fordítaniuk.

Mindezt három szetten át sikerrel tették, miközben megfogadták maroknyi, ám annál szenvedélyesebb szurkolótáboruk Harcoljatok! Harcoljatok! buzdítását. Az idő előrehaladtával egyre felszabadultabban küzdő gödöllői csapat menetelése fokozatosan bizonytalanította el a városmajori alakulatot, amely a második, a harmadik és a negyedik szett kritikus, végjátékbeli pillanataiban egyszer sem bírta a nyomást.

A találkozó végérvényesen akkor dőlt el, amikor a záró felvonásban, 20:19-es vendégvezetésnél a gödöllőiek zsinórban három pontot szereztek (23:19). Innen már nem volt visszaút a BSE számára, így pár perc elteltével jöhetett a párharcot 3:2-re megnyerő Gödöllő örömtánca.

A gödöllői csapat (2007-es ezüstérme után) fennállása során másodszor jutott be a bajnoki döntőbe, ahol a másik ágon a Békéscsabát 3:0-s meccsaránnyal felülmúló Vasas lesz az ellenfele. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó ütközet-sorozat április 20-án, pénteken kezdődik a Folyondár utcában.

A bajnoki döntőbe jutás egyidejűleg azt is jelenti, hogy a TEVA-Gödöllői RC együttese jogot szerzett a nemzetközi kupaszereplésre a következő évadban. Az együttes ― amennyiben a szponzorok és a klubvezetés vállalja ― ősztől az európai szövetség (CEV) harmadik számú megmérettetés-szériájában, a Challenge Kupában, illetve a szomszédos országok élcsapataiból verbuvált Közép-európai Ligában léphet pályára.

NB I, nők, elődöntő, 5. mérkőzés

Budapest SE-FKF Zrt. ― TEVA-Gödöllői RC 1:3 (16, ―23, ―20, ―20)

Városmajor, 350 néző. Játékvezetők: Ujházi, Adler
BSE: Tálas 14, Hackl 4, Horváth A. 10, Antal A. 15, Lakatos E. 7, Vacsi 7. Csere: Tóth A. (liberó), Tóthné 1, Gregori 2. Edző: Fésüs Irén
Gödöllő: Lutter L., Széles 14, Németh Zs. 1, Csengeri 18, Szakmáry 14, Merkószki 6. Csere: Lékó (liberó), Horváth G. 5, Háfra, Kriegel, Berze. Edző: Ludvig Zsolt

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:0, 10:4, 14:12, 20:12, 23:13. 2. játszma: 4:4, 8:7, 12:12, 16:15, 17:20, 20:22. 3. játszma: 3:3, 8:6, 12:12, 15:17, 16:20, 18:22. 4. játszma: 4:0, 7:7, 10:13, 17:18, 19:22

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:2, a Gödöllő javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fésüs Irén:
― Sajnos nem bírtuk fejben, gyáva népnek nincs hazája.
Ludvig Zsolt: ― Hihetetlen, fantasztikus! Ez egy igazi csapat! Gödöllő büszke lehet rá!

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda gödöllő nb1 rájátszás bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr974339744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása