Déli krónika

 2012.03.25. 17:20

Az NRK-Nyíregyháza 3:0-ra nyert a Honvéd Zrínyi SE otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz 17. fordulójában. A jelenlegi bajnokságban eddig csak a fővárosiak tudták legyőzni a listavezető szabolcsiakat, most azonban nem volt esélyük a sikerre.

Honvéd Zrínyi ― NRK-Nyíregyháza 3:0! Mindez októberben történt, s már akkor is nagy meglepetésnek számított, azóta pedig hétről hétre felértékelődik a fővárosiak sikere, hiszen a listavezető azelőtt és azóta sem vesztett. És az NRK most ismét Békásmegyeren lépett pályára, méghozzá a legerősebb összeállításban!

Ennek ellenére a házigazda kezdett jobban, és a rutinos Váradi Orsolya taktikus megoldásaival ellépett vendégétől (6:3, 8:4). A nyíregyháziak erős, pontos ütésekkel gyorsan egyenlítettek (8:8), amikor nem volt tiszta ziccerük, a blokkról remekül ütötték ki a labdákat. Erdős Zsófia ászértékű nyitása után két ponttal már a szabolcsiak álltak jobban (10:12), de Szoldán Anna sáncával egyenlített a Zrínyi (13:13). Alázatos, de kevésbé pontos játékával egy ideig még jól tartotta magát a hazai csapat, ám a folytatásban elhúzott az NRK (15:19). Kovács István két időkérése sem hozott változást a játék képében, a magabiztosabb, nagyobb ütőerővel rendelkező vendégek nyerték az első szettet (20:25, 0:1).

Hengsperger Anna jó nyitásaira alapozva előnybe került a Nyíregyháza a második periódus elején (2:4), majd szép ütésváltások, elegáns megoldások következtek. Fábián Viktória egyre hasznosabban, egyre eredményesebben röplabdázott a szélen (6:7), s amikor Lakatos Diána is pontot szerzett, egyenlített a Zrínyi (8:8). Erdősné Balogh Erika sokat vállalt, s Roma Flóra pontjai is kellettek ahhoz, hogy ismét ellépjen az NRK (8:12). Jó szervákkal még visszajött a házigazda (12:13), de ekkor olyan állásba került, amelyből a gyenge fogadások és a rossz támadás-befejezések miatt képtelen volt elforogni. Előbb Poór Alexandra termelte a vendégpontokat (13:17), s a biztos előny birtokában látványos támadási figurákat is bevetettek a nyírségiek (13:19). Erdősné szervái foghatatlannak bizonyultak, és mivel a Honvéd visszatámadásai egyáltalán nem voltak hatékonyak, folyamatosan nőtt a különbség. A szett Poór Alexandra ejtésével zárult (15:25, 0:2).

A harmadik szakasz elején a feladócsere ellenére sem tudott új lendületet venni a Zrínyi, és gyorsan komoly hátrányba került (2:7, 3:9). Időt kért Kovács István, de nem emelte fel a hangját, ám mint később kiderült, erre nem is volt szükség, a higgadt tanácsok hatására elkezdtek éledezni a lányok. Egy-két hibát elkövettek a vendégek, de nem kellett aggódniuk, mert négy pontnál közelebb ekkor sem került a Honvéd (8:12). Hengsperger ásznyitása után újra nőtt a differencia, Erdősné pedig egyedül blokkolt (9:16). A hazaiak trénere 13:20-nál megint időt kért, pedig ha nem teszi, a meccs végeredményét éppen bemondhatták volna a Déli Krónika elején, ám a találkozó így kicsúszott a 60 percből. A nyíregyháziak a végén már mosolyogva játszottak, örömük érthető, hiszen szép játékkal, teljesen megérdemelten nyertek, s visszavágtak szezonbeli egyetlen legyőzőjüknek (16:25, 0:3).

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 17. forduló

Honvéd Zrínyi ― NRK-Nyíregyháza 0:3 (—20, —15, —16)

Békásmegyer, 40 néző. Játékvezetők: Ifj. Szabó A., Szarka
Zrínyi: Lakatos D. 4, Szoldán A. 4, Nagy Cs. 3, Váradi 10, Fábián V. 3, Kiss V. 1. Csere: Ehmann (liberó), Durst H. 2, Szoldán G., Juhos 2, Juhász B. Edző: Kovács István
Nyíregyháza: Erdős Zs. 4, Erdősné 10, Ilyés 20, Hengsperger 10, Poór 10, Roma 7. Edző: Balázs István

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 8:8, 10:11, 13:13, 15:19, 17:23. 2. játszma: 6:8, 8:8, 8:12, 12:13, 13:23. 3. játszma: 2:7, 8:12, 11:17, 14:21

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kovács István:
― A lányok megint nem tartották be azt a taktikát, amit megbeszéltünk. Másodsorban a Nyíregyháza, főleg Erdősnével ebben a mezőnyben verhetetlen. Jól játszottak, ügyesek voltak, gratulálok nekik a bajnokság megnyeréséhez. Az én lányaimnak pedig egy kicsit a fejükbe kellene nézniük...
Balázs István: ― Nagyon nagy különbség volt az októberi és a mostani mérkőzés között. Egyrészt akkor a felkészülés kezdetén voltunk, mert csak két hónapja dolgoztunk együtt, és megmondom őszintén, talán a lányokkal együtt egy picit le is becsültük ezt a csapatot. Ez a társaság már elért egy színvonalat, most annyit kértem a bemelegítés végén tőlük, hogy igyekezzenek, ne adják alább, és csináljanak presztízst ebből a mérkőzésből. Ezt meg is fogadták, s helyenként tetszetős játékkal, kombinációkkal, szépen teljesítettünk, és egyértelmű volt a fölényünk.

Címkék: nyíregyháza röplabda zrínyi honvéd nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr544338741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása