A Miskolc hazai pályán 3:0-ra győzött a TFSE-KRA ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának harmadik mérkőzésén, így az első meccs 3:2-es kudarca után megfordította a párharc összesített állását. A borsodiak az Újpest ellen zárják a szezont, a fővárosiak pedig a Szolnokkal játszanak.

Az első szett hosszú labdameneteket hozott: a hazaiaknál Leidgeb Noémi, Szabó Barbara és Kovács Edina remek ütéseket produkált, Rédei Liána feladásai élményszámba mentek, és a hazaiak sánca is kiválóan működött. Élvezetes volt a játék, a látványos akciók tapsot kaptak. Az erőtől duzzadó miskolciak a hajrában magabiztosan szerezték pontjaikat (1:0).

A második játszmában 4:1-re elhúzott a TF, a borsodiak 9:8-nál fordítottak. Ekkor Oláh Csilla többször jeleskedett, Nagy Zsanett önfeláldozó volt, és máris 21:13-ra alakult az állás. Ekkor a fővárosiak még fellángoltak (23:18), de a hajrában megint a miskolciak remekeltek. A vendégeken az időkérések sem segítettek (2:0).

A befejező etap izgalmasan alakult, a szívós fővárosiak minden erejüket mozgósítva ellenálltak, de az MVSC 19:14-nél már a zsebében érezhette a mérkőzést. Kicsit még izgulniuk kellett a hazaiaknak, az i-re azonban simán feltették a pontot. Végig jól teljesítettek, sikerükhöz nem férhetett kétség (3:0).

NB I, nők, rájátszás az 5-8. helyért, 3. mérkőzés

Albrecht-Miskolci VSC-MISI ― TFSE-KRA 3:0 (19, 19, 22)

Miskolc, 100 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., Sitkey, Csarkó. Edző: Toma Sándor
TFSE: Szűcs A., Jáka Zs., Várhegyi, Szombathelyi K., Hornok, Nyári V. Csere: Jáka Sz., Bánlaki (liberók), Lutter E., Tóth Zs., Kolada. Edző: Borkovits Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
― Nagyon örülök, hogy jó játékkal nyertünk, és a nagyon lelkes TF ellen jó meccset játszottunk. Ez csapatmunka volt, hiszen a friss erővel beállók sokat tettek a kívánt győzelemért. Gratulálok a csapatnak.
Borkovits Zoltán: ― Gratulálok a Miskolcnak. Megérdemelten jutott tovább.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:1, a Miskolc javára.

A rájátszás további programja
Az 5. helyért: Újpesti TE ― Miskolc
A 7. helyért: TFSE-KRA ― Szolnoki Főiskola RK-SI

Címkék: bajnokság miskolc röplabda nb1 rájátszás tf mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr774331370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása