Az orosz bajnoki döntő és a CEV Kupa-finálé előtt itthon járt Veres Péter, a Dinamo Moszkva ütőjátékosa. De mit keres itthon a versenyidőszak kellős közepén?

― Másfélnapos villámlátogatásra tértem haza hivatalos ügyeket intézni ― mondta Veres Péter. ― Hétfőn reggel még hóesésben indultam az orosz fővárosból, itthon viszont élvezhetem a tavaszias időt is. Fárasztó sorozaton vagyunk túl, hiszen szerdán Monzában, egykori olasz csapatom otthonában játszottuk a CEV Kupa-elődöntő első mérkőzését, vasárnap pedig Moszkvában a visszavágót. Hatalmas csatában továbbjutottunk, így jöhet a döntő, amelyet a lengyel Rzeszów ellen játszunk. Éppen most találkoztam korábbi nyíregyházi csapattársaimmal, a Szilágyi fivérekkel, akik megígérték, hogy eljönnek a lengyelországi mérkőzésre. Igazán nincs messze, innen csak egy ugrás a szlovák-lengyel határ túloldalán található város!

A döntő első mérkőzésén Nyíregyháza testvérvárosában március 28-án lép majd pályára a Dinamo Moszkva, amely sokat köszönhet Veres Péternek. Az oalsz Acqua Paradiso Monza elleni elődöntő első mérkőzését 3:2-re vesztették el a moszkvaiak idegenben, a hazai visszavágót pedig 3:1-re nyerték. A jelenlegi szabályok szerint a játszmaarány nem dönt a továbbjutásról, így aranyjátszmát vívtak a fináléba kerülésért, ezt 15:13-ra a z oroszok nyerték.

Veres Péter szerényen elhallgatta, de nem volt nehéz utánanézni a statisztikának, amely arról árulkodik, hogy a nyíregyházi nevelésű játékos az első mérkőzésen 22, a másodikon 25 pontot termelt. Az európai szövetség honlapja külön is megemlíti Veres Pétert, mint a mezőny legjobbját. Amúgy pedig a CEV Kupa eddigi hat fellépésén éppen száz pontot termelt a nyíregyházi kalapács, ami meccsenként csaknem 17-es átlagnak felel meg.

A rzeszówi meccs előtt új sorozatba is belekezd a Dinamo, hiszen csütörtökön az orosz bajnoki elődöntő veszi kezdetét. Ismerve a kontinensnyi országban a távolságokat, az is benne van a pakliban, hogy a világ végére kellene utazniuk, de Veres megkönnyebbüléssel közli, hogy a rivális egy másik moszkvai csapat. Akárhogy is zárul a szezon, megint nem lesz rossz éve a Dinamónak és Veres Péternek sem. Folytatás? Válogatott?

― Minden évnek úgy vágok neki, hogy ez lesz az utolsó odakint, mert az októbertől áprilisig tartó hideget nagyon nehezen viselem, bár az idei télre egy rossz szavam sem lehet ― mesélte Veres. ― Meg aztán Moszkvából tényleg könnyebb hazarepülni, mint korábbi állomáshelyemről, Ufából. Ugyanakkor anyagi szempontból hihetetlenül kedvező feltételeket kínálnak az orosz csapatok, és mivel már most építik a jövő évi kereteket, hallani, hogy milyen pénzeket ajánlgatnak. Most úgy gondolom, néhány évem még lehet ebben a nagyon erős ligában. Ami pedig a válogatottat illeti, megkeresett a leendő szakmai stáb, amelyet viszont még nem neveztek ki. Nem vetettem el annak a lehetőségét, hogy ezen a nyáron visszatérek a nemzeti csapatba.

Szabolcsiak a Dinamóban

Nem Veres Péter a Dinamo Moszkva egyetlen szabolcsi származású sportolója, hiszen a klub futballcsapatában rúgja a labdát a nyírlugosi illetőségű Dzsudzsák Balázs. Kihagyhatatlan a bulváros kérdés: van köztük kapcsolat?

― Még nem találkoztunk ― árulta el a röplabdázó. ― Egyrészt Moszkva is hatalmas, másfelől a klubnév egyezik ugyan, de teljesen külön vagyunk, nincs úgymond központi bázisa a Dinamónak. Balázs egyik tévés meccsét viszont már láttam, és azt is tudom, hogy sajnos tavasszal eddig nem szerepelnek valami jól.

(forrás: szon.hu)

Címkék: orosz moszkva röplabda veres dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr884328451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása