Könnyen vette a Dág elleni harmadik akadályt a Kalo-Méh-Kecskeméti SE az elődöntőben, így játszmaveszteség nélkül, elsőként lépett az élvonalbeli férfibajnokság fináléjába! Az alföldiek a vasárnapi, idegenbeli mérkőzéssel ellentétben kedden szemernyi esélyt sem hagytak riválisuknak.

― Ez simább volt, valószínű, hogy az ellenfelünk a kétnaponta mérkőzéseket fizikálisan nehezebben viselte, mint mi, vagyis elfáradtak erre a keddi meccsre ― értékelt Gyurkó Sándor, a kecskemétiek mestere. ― Ennek ellenére nem volt ez olyan egyszerű, mint az eredmény mutatja. Koncentrálni kellett végig, fegyelmezetten játszani, és az első két játszmát tényleg kevés hibával, simán tudtuk hozni. A harmadik játszmában már az ellenfél is a fiatalokat játszatta, és én is becseréltem a tartalékokat, ezért lett az valamivel szorosabb.

A tréner méltatta a nagyot küzdő Dág csapatát, ám azt sem titkolta, módfelett örül, hogy játszmaveszteség nélkül, elsőként lépett a fináléba csapata, noha nem mindenki számított ilyen sima sikerre.

― Mindenképpen egyben értékelném ezt a három meccset, mert nemes és sportszerű ellenfél volt a Dág ― szögezte le Gyurkó Sándor. ― Az idegenbeli mérkőzés pedig nagyon nehéz volt. Azt, hogy nem vesztettünk játszmát, és minden meccset sikerült megnyerni, nagy dolognak tartom. Magyar bajnoki elődöntőről beszélünk, és bizony a kaposvári csapatkapitány is úgy tippelt, hogy a Kecskemét Dágon egy vagy két meccset biztosan fog veszíteni. Hát a Kecskemét nem veszített se meccset, se játszmát!

Mint közismert, a fináléban a Kaposvár―Kazincbarcika párharc győztese lesz a Kecskemét ellenfele, amely minden valószínűség szerint a 2:0-s összesített előnnyel rendelkező somogyi együttes lesz.

― Bent vagyunk a bajnoki döntőben, és meglátjuk, hogyan tovább ― fejtegette Gyurkó Sándor. ― Még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél, de sejtjük. Nagy valószínűséggel a Kaposvár. Lesz három és fél hetünk. Holnap egy jót focizunk a srácokkal, utána konditerem, csütörtöktől vasárnapig pedig pihenés. Azt kértem a fiúktól, ha akarnak, sportolhatnak, mozoghatnak: úszhatnak, sétálhatnak, futhatnak, csak ne röplabdázzanak, és ne legyenek együtt, ha lehet. Jövő hétfőtől keményebb munkára fogom őket, aztán pedig azokat az elemeket gyakoroljuk, amelyek a Kaposvár ellen fontosak lehetnek: vagyis mindent!

A Magyar Kupa-döntőben, illetve az alapszakasz-meccseken is kiderült, hogy a Kecskemét jelenleg semmivel sem gyengébb csapat, mint a Kaposvár, igaz, eddig mindhárom meccset a somogyiak nyerték, de ebből kettő 3:2-re végződött.

― Bízom benne, hogy a bajnoki döntőben sikerül borsot törni az orruk alá, ezért fogunk dolgozni ― mondta Gyurkó.― Nyilvánvaló, hogy nagyon sok feltételnek kell klappolnia ahhoz, hogy egy csapat jól működjön, jól dolgozzon. Bízom benne, hogy ezek a feltételek is rendben lesznek, amik nem tőlünk függnek. Mi a magunk részét meg fogjuk csinálni.

NB I, férfiak, elődöntő, 3. mérkőzés

Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Dági KSE 3:0 (10, 11, 18)

Kecskemét, 100 néző. Játékvezetők: László É., Adler
Kecskemét: Tóth I G. 3, Csala 14, Bokor G. 8, Csányi 7, Dorcsák 10, Csoma 10. Csere: Szabó T. (liberó), Hatvany Zs., Szappanos M. 4, Farkas P. 1, Erki 2. Edző: Gyurkó Sándor
Dág: Oszuska G. 1, Szauter P. 5, Oszuska II Z. 1, Jánossy 2, Pollák 6, Locker 3. Csere: Zirigh (liberó), Bársony 3, Krupánszki 5. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc

Az eredmény alakulása: 1. játszma:
8:1, 12:3, 20:5, 22:7. 2. játszma: 3:0, 8:2, 13:5, 17:6, 21:10. 3. játszma: 3:1, 8:6, 12:7, 15:9, 18:10, 20:15, 22:18

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye:
3:0, a Kecskemét javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Gyurkó Sándor:
― Örülök, hogy koncentráltan játszottunk, és annak is, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Az elmúlt két esztendő eredményét nézve nem léptünk hátra, ott vagyunk a döntőben. Jó lenne, ha az előrelépés is megtörténne...
Oszuska I Zoltán: ― Most nagy volt a két csapat között a különbség. Elfáradtunk a harmadik meccsre, és nagyon megéreztük a magas centerünk, Horváth Gábor hiányát.

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét röplabda nb1 rájátszás dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr74329477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása