A stílus maga az ember

 2012.03.19. 21:18

A Gödöllő hazai pályán 3:0-ra nyert a címvédő Budapest SE ellen a női NB I elődöntőjének második mérkőzésén. A házigazdák részéről a feladó, Lutter Liza, valamint Csengeri Petra is kiváló teljesítményt nyújtott, jelentősen hozzájárultak együttesük pazar összteljesítményéhez.

AZ ELSŐ SZETT

A Gödöllő jó nyitásfogadásokkal és fantáziadús támadásokkal kezdett, az akciókban már ekkor több variáció köszönt vissza, de a hatékonyság, a ziccerek értékesítése nem volt tökéletes. Ekkor még sok nyitáshiba volt mindkét oldalon, a BSE összteljesítménye visszafogottabbnak tűnt. Az első technikai után javult a vendégcsapat, és jó mezőnyözésére alapozva átvette a vezetést. Csengeri Petra ásznyitással, Széles Petra blokkal, majd Csengeri egy hátsósoros bombával jelentkezett, ezzel megint a házigazda állt jobban, a városmajoriak időt kértek (13:11). Gyorsan összeállt és pontosabbá vált a Gödöllő, de Horváth Alexandra megszakítás nélkül három pontot szerzett: egy ütés, egy ász és egy hátsósoros támadás, ezzel ismét fordított a címvédő. Ráadásul Németh Zsuzsanna ütést rontott, ekkor kettő volt a fővárosiak előnye (13:15).

Ekkor még egyik csapaton sem lehetett érezni a magabiztosságot, egyik sem tudta rákényszeríteni akaratát a másikra. A második kötelező pihenő után is a BSE szerzett pontot (15:17), de két támadási hiba, Csengeri hátsósoros attakja és egy feladási hiba után már 20:17 volt a Gödöllő javára, a látogatók időt kértek. Széles Petra nyitásai ekkor nagyon pontosak, hatékonyak voltak, de a visszatérés után a hazaiak is belehibáztak a játékba, s ez az eredményen is meglátszott (21:20). Szakmáry Gréta a hálóba ütött, ezzel egyenlített a Budapest SE (23:23), a házigazdákon volt az időkérés sora. Csengeri szerzett pontot, majd egy nagyon hosszú, fordulatos, izgalmas labdamenet végén Szakmáry zárta le a szettet (25:23, 1:0).

A MÁSODIK SZETT

Összeszedetten, jól kezdett a Gödöllő, és Csengeri blokkja után, 4:1-nél máris időt kért a BSE, mert több hibát vétett mezőnyben és támadásban. Hackl Szilvia hasznos megoldásaival 4:3-ra felzárkózott a vendég, és a mezőnymunkája is összeállt. Lutter Liza ― az ellenfél számára ― kiismerhetetlenül osztogatott, csapata hárommal jobban állt az első technikainál (8:5). Pontosabb támadójátékának köszönhetően, Németh Zsuzsanna és Csengeri Petra révén tartotta előnyét a Gödöllő (12:9), de a tudatos, erőteljes nyitások is nagyon kellettek.

A második technikai után is tartotta jó formáját a házigazda, amely mezőnyben is nagyon pontos volt, és gyors kontrákat vezetett. Rendkívül stílusosan, ellenállhatatlanul röplabdázott ezekben a percekben az első meccs győztese, 19:12-nél időt kellett kérnie a BSE-nek. A centereket, a szélsőket és a hátsósoros játékosokat is kiváló ütemben üttette Lutter, és kialakult az elődöntőben szokatlan tízpontos differencia (23:13). A végén a mínusz tízből ugyan kijött a szépen küzdő címvédő, de a gödöllőiek gyorsan lezárták a játszmát (25:16, 2:0).

A HARMADIK JÁTSZMA

Egy hihetetlen labdamenet végén, röplabdára nem mindig emlékeztető mentéseket követően lett 2:1 az állás a Gödöllő javára. Csengeri szerezte a pontot, és mivel jelentősen javultak a hazai nyitások az első szetthez képest, megint ellépett a csapat. Taktikusak voltak a szervák, ráadásul kevés volt a rontás. Nagyon szép, kiegyensúlyozott, higgadt röplabdát produkált a házigazda, ehhez kellett Lutter Liza remek irányítása is. A pontos befejezések között volt kereszt- és egyenes ütés is, egyértelműen kézben tartotta az eseményeket a házigazda (8:3). A folytatásban Szakmáry ászt nyitott, a BSE időt kért. A Gödöllőnek egyszer-kétszer mázlija is volt, de mint tudjuk, csak annak van szerencséje, aki tesz érte! És a hazaiak most nagyon sokat tettek! 12:6 után két pontot szereztek a vendégek, mert a gödöllőiek sem játszottak hibátlanul...

Tálas Zsuzsanna blokkja után időt kértek a hazaiak (12:9), mert a nagy előny mintha megnyugtatta volna őket, némileg elkényelmesedtek, és a labdák bizony nem estek le maguktól a másik térfélen! Érdekes, hogy Tálas jól ismert pontszerzési kísérleteit az első szettben mindig hárította a Gödöllő, de a folytatásban nem figyeltek eléggé erre. Újra összekapta magát a házigazda, és a pontos támadás-befejezések révén, jó mezőnyözésekkel ismét elléptek (16:11). A technikai után jó sáncokkal megint felkapaszkodott a BSE (16:13), de Németh Zsuzsanna fontos pontokat szerzett (18:13). Tökéletesen voltak elosztva a súlypontok a csapaton belül, ez szintén Lutter Liza játékát dicséri. 23:17-nél lefőtt a kávé a BSE oldalán, a hazaiak trénerének kisvártatva mégis időt kellett kérnie, azonban jött egy újabb vagány feladás, egy Széles Petra centerpont, majd Csengeri Petra tett pontot a meccs végére (25:20, 3:0).

A mérkőzés legjobbja
A vendégek közül Antal Anettnek, Horváth Alexandrának és Hackl Szilviának is voltak jó periódusai, de ezek kevésnek bizonyultak az üdvösséghez, a fővárosiak képtelenek voltak ellensúlyozni ellenfelük fizikai fölényét. A hazaiak közül a sokat szidott Németh Zsuzsanna nem látványosan, de nagyon hasznosan teljesített minden játékelemben, ugyanez igaz a tőle megszokott remek teljesítményt nyújtó Széles Petrára és Szakmáry Grétára is. Csengeri Petra magas színvonalú röplabdát mutatott be, keveset hibázott támadásban, és a többi játékelemben is sokat hozott a Gödöllő konyhájára, de a meccs legjobbja ezúttal a feladó, Lutter Liza volt, aki egészen kiválóan osztogatott, pontosan passzolt, és jelentősen hozzájárult, hogy pontosan, tudatosan, és kifejezetten stílusosan játszó együttese megérdemelten legyőzte a címvédőt.

NB I, nők, elődöntő, 2. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC ― Budapest SE-FKF Zrt. 3:0 (23, 16, 20)

Gödöllő, 250 néző. Játékvezetők: Donkó, Mezei
Gödöllő: Lutter L., Széles 8, Németh Zs. 8, Csengeri 23, Szakmáry 12, Merkószki 2. Csere: Lékó (liberó), Horváth G. Edző: Ludvig Zsolt
BSE: Tálas 4, Vacsi 5, Antal A. 11, Hackl 6, Horváth A. 6, Tóthné 1. Csere: Tóth A. (liberó), Lakatos E. 4, Gregori 2. Edző: Fésüs Irén, Ratimorszky Károly

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:2, 5:5, 8:7, 10:11, 13:11, 13:15, 15:17, 20:17, 21:20, 23:23. 2. játszma: 4:1, 8:5, 12:9, 15:11, 19:12, 23:13. 3. játszma: 8:3, 12:6, 12:9, 16:11, 18:13, 22:16, 23:19

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Gödöllő javára.

Békéscsabai RSE ― Vasas-Óbuda-Hofeka 2:3 (11, ―22, 18, ―23, ―9)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Vasas javára.

NB I, nők, rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés
TFSE-KRA ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3 (―16, ―22, ―23)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

Címkék: bajnokság gödöllő nb1 rájátszás bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr114326893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása