Az elmúlt hétvégén, Szegeden rendezték meg a honi röplabdázás egyik legnagyobb utánpótlásversenyét, a Sport XXI. Szeged Kupa mini és gyermek leány tornát. A közel negyvenéves múltra visszatekintő versenyen az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kiemelkedően sok csapat gyűlt össze a csongrádi megyeszékhelyen. Képgalériával!

Két helyszínen 6-700 fiatal több száz mérkőzést játszott összesen a szombat reggeltől vasárnap estig tartó nagy találkozón. Két korosztályban ― minik és gyermek csapatok ―, két kategóriában (alap és kiemelt) versengtek a lányok a tornagyőzelemért, ahol Kalocsa öt csapattal képviseltette magát. Sajnos egyik ellenfelük a betegség volt, hiszen akadt, aki már otthonról nem tudott elutazni, és volt, aki ott dőlt ki a sorból, így az egyik csapat gyakorlatilag elfogyott, és vasárnap már nem tudott pályára lépni. Bár amíg játszottak, addig ők is remekül helytálltak.

Szombaton kora reggel indult útnak a kalocsai különítmény, hiszen már nyolc órakor mindegyik csapatnak mérkőzése volt. Az ilyen nagy versenyeken a szervezőknek a legnagyobb nehézséget a különböző tudásszinteknek megfelelő kiemelések megalkotása okozza, szinte lehetetlenség még tippelni is. Persze, a legjobbak el tudnak jutni az ő tudásuknak megfelelő helyezéshez, de alapvetően nem feltétlenül mindenki ott végez, ahol a valós tudása van. A Kalocsa második csapatának éppen ezzel gyűlt meg a baja, hiszen tudása alapján messze előrébb kellett volna végeznie, ám pont a mindent eldöntő csoportküzdelmekben kapott nehéz ellenfeleket, és bár ezután minden meccsét megnyerte (hatból négy győzelem) mégis két helyezéssel hátrébb végzett, mint a hatból két meccset nyerő Kalocsa 3.

Az első csapat az első helyről jutott tovább a csoportból. A legjobb nyolc közé jutásért a Gödöllő második csapatát győzte le szoros küzdelemben, így ezzel a teljesítménnyel már felülmúlta Kováts Ágnes edző minden előzetes várakozását. A négy közé jutásért az egyik szegedi csapattal játszottak, ahol hihetetlen, drámai izgalmak közepette 30:28-ra elveszítették az első szettet. A második etap közepéig sírdogálva már nem tudott talpra állni a társaság, amely ennek ellenére kimondottan szépen játszott. A két csapat közötti különbségnél elég, ha azt nézzük, hogy kalocsaiak a hazaiakkal szemben reggel ötkor keltek, és a meccs este fél kilenckor kezdődött. A végül megszerzett hetedik helyezésnél sokkal fontosabb mindegyik csapat esetében, hogy a kétnapos tornát szinte egyik edző se cserélné el semmire, hiszen az edzéseken tanultak sokkal intenzívebben rögzülnek, fantasztikusan gyorsan és hatékonyan tanulnak ilyenkor a fiatalok. Elmondható, hogy egy ilyen verseny akár két-háromhavi edzéssel is felér.

A kalocsai csapatok edzői Kováts Ágnes, Deák Mariann, Klopcsek Nóra és Faragóné Magyar Edit voltak. A megtanultakat legközelebb március 25-én, a hazai rendezésű (Kertvárosi Iskola) III. korcsoportos amatőr diákversenyen is láthatják a kalocsai szülők, érdeklődők.

 

Címkék: szeged röplabda kalocsa utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr764319751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krájsz 2012.03.16. 14:09:03

Nagyon szép beszámoló, gratulálok! Legközelebb azért majd a helyosztókon maradjatok ott a sportszerűség kedvéért! Üdv: Horváth Kristóf, BSE

olyan8 2012.03.17. 00:07:05

A gyerek csapatra gondolsz? Mert náluk tudtommal betegség miatt nem tudott a teljes csapat elmenni ahogy tervezték. Aztán ott délután az egyik leányzóval mentek ügyeletre, estére pedig egy másik dőlt ki lázasan. Tehát ezért voltak kénytelenek a törülközőt bedobni, nem sportszerűségi kérdés volt, hanem kényszer. A miniknél mindegyik csapat végig játszotta a tornát. De ez benne is van a cikkben.
süti beállítások módosítása