Mint disznó a jégen...

 2012.03.16. 17:57

A Kaposvár hazai pályán simán nyert 3:0-ra a Palota ellen a női NB I 9-13. helyéért zajló rájátszásának negyedik fordulójában. A meccs legjobbja a hazaiak ütőjátékosa, Horváth Petra volt.

A Palota két korábbi kaposvárival, Karácsonyi Júliával és Ihász Dórával a soraiban érkezett a találkozóra, de csak a center kapott helyet a kezdőcsapatban. A meccset megtekintette a férficsapat edzője, Demeter György is, és amíg a lányok a bemelegítés feladatait végezték, kedélyesen elbeszélgetett a fővárosiak mesterével, Nyári Sándorral, hiszen egykor nagy ellenfelek, illetve a válogatottnál kollégák voltak.

AZ ELSŐ SZETT

A somogyiaknál Pintér Zsanett betegsége miatt ezúttal az eredetileg feladó Horváth Zsófia játszott a diagonál-pozícióban, és Kulcsár Petra adott fel. A szokásoknak megfelelően jó mezőnymunkával kezdett a házigazda, a fővárosiak pedig pontatlan összjátékkal (6:3). Jól blokkoltak a kaposváriak, támadásban pedig ütéseik, illetve ejtéseik is hatékonynak bizonyultak a nyitásokat gyengén fogadó Palota ellen (8:3). Könnyedén szerezte pontjait a dunántúli együttes, amelyet a vendégek és a játékvezetők is többször segítettek (11:3). Továbbra is a kiváló mezőnyözés volt a kaposvári sikerek titka, de amikor a különbség csökkenni kezdett, a hazaiak időt kértek (13:7).

A palotaiak szenvedtek, mint disznó a jégen, nyitásfogadásuk és mezőnymunkájuk is rendkívül pontatlan volt, így nem volt esélyük megközelíteni riválisukat. Péter Krisztina ászértékű nyitása után mintha egy kis élet költözött volna a fővárosiakba, de a feladó rögtön el is rontotta a következő szervát. Araszolgatott a látogató, tovább csökkentette a hátrányát, ráadásul a csereként érkező Valasik Marietta is ászértékűt nyitott (19:15). Igen ám, de a remekül támadó Horváth Petrával nem tudtak mit kezdeni a túloldalon. Mivel a folytatásban sem használta ki jó százalékkal a ziccereit a Palota, a kaposvári Horváth Petra remeklésével sima hajrát hozott az első felvonás (25:19, 1:0).

A MÁSODIK SZETT

Rossz kezdés után hirtelen fordított a Palota a játszma elején (2:0, 2:3), mert a cserefeladó, Ihász Dóra egyre jobban mozgatta a többieket, és az elsőszámú ütőjátékos, Papp Dóra is kezdett ébredezni támadásban. Mind a bágyadt őszi légy, úgy szálldosott a labda a csarnok légterében, és bizony mindkét együttesen látszott, hogy a játékosok legszívesebben a Balaton-parton ücsörögnének és napoznának a gyönyörű tavaszi időben. A közönség tagjai néma csöndben szemlélték az eseményeket, nem csoda, hogy a látottaktól nem jöttek lázba... A Palota teljesítménye nem sokat javult az első felvonásoz képest, a technikainál mégis vezetett (7:8). Két ok miatt: a BITT produkciója romlott, a vendégek viszont elkezdtek küzdeni!

Számos rossz nyitás nehezítette a rákospalotaiak dolgát, és a fogadások sem mentek. Elkapott egy jó periódust a látogató, és ellépett (9:12), de a Kaposvár pillanatokon belül egyenlített, majd fordított Kovács Kármen nyitásaira alapozva (13:12). Borzasztóan esetleges, hullámzó volt a játék, a somogyiak gyorsabban, változatosabban és határozottabban röplabdáztak (16:14). A második technikainál még látótávolságban voltak a vendégek, de a visszatérés után hibát hibára halmoztak, ezzel ez a szakasz is gyorsan eldőlt (19:14). Jelentős előnye tudatásban is magabiztosan röplabdázott, jól mezőnyözött és blokkolt a házigazda, amely újra sima részsikert aratott. Teljesen megérdemelten (25:18, 2:0).

A HARMADIK SZETT


Az etap elején megint úgy tűnt, élet költözött a vendégekbe, de ezt egy-két hibával gyorsan cáfolták (3:2). A folytatás sem hozott sok izgalmat, a szundikáló nézőket az első technikait jelző dudaszó ébresztette fel (8:6). A továbbra is remekül mezőnyöző BITT előnyét nem fenyegette veszély. Leggyakrabban továbbra is Horváth Petrának járt az elismerés, de amikor egy-két támadás a vendégeknek is összejött, rögtön szorossá vált az állás, sőt az egyenlítés is összejött a Palotának (13:13). Horváth Klaudia személyében NB I-es újoncot avatott a somogyi együttes, amelynél ezúttal ez is belefért (16:14).

A mérkőzés élőképes közvetítésének kommentátora komoly kihívásokkal küszködött, ugyanis beállt a hazaiakhoz a madagaszkári születésű, fiatal Colette Rakotonirainy! Voltak küzdelmes, változatos labdamenetek ebben az időszakban is, de a lezárást szinte mindig Horváth Petra bombái jelentették, míg a meccs utolsó pontja stílszerűen egy palotai hiba révén született (25:19, 3:0). Véget értek a gyötrelmek.

A mérkőzés legjobbja
Ezen a meccsen a fővárosiak nagyon keveset, szinte semmit nem mutattak meg valós tudásukból. Gyengélkedésük érthetetlen, gyakorlatilag minden csapatrészben és játékelemben rendkívül visszafogottan muzsikáltak...
A győztes hazaiak csapatként remekül teljesítettek, Horváth Zsófia a feladóátló posztján is rendkívül vagány, hasznos játékot nyújtott, de Harmath Zsófia is egyértelműen pozitív szereplője volt az összecsapásnak. A meccs legjobbja minden kétséget kizáróan a mezőny legeredményesebbje, a 23 pontos Horváth Petra volt.

NB I, nők, rájátszás a 9-13. helyért, a 4. fordulóból előrehozott mérkőzés

BITT KNRC-Kaposvári Egyetem — Palota RSC 3:0 (19, 18, 19)

Kaposvár, 150 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Vigh A.
Kaposvár: Kulcsár P. 2, Harmath 8, Horváth P. 23, Kovács K. 5, Horváth Zs. 8, Győrbíró 6. Csere: Schrauff (liberó), Horváth K., Rakotonirainy. Edző: Pálfy Marianna
Palota: Péter K. 1, Keppel 8, Papp D. 10, Soós I. 9, Chován 3, Karácsonyi 2. Csere: Kása (liberó), Ihász, Valasik 1, Balogh B. 2. Edző: Nyári Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:3, 13:5, 18:11, 22:16. 2. játszma: 7:8, 13:13, 19:14, 23:17. 3. játszma: 8:6, 13:13, 19:17, 23:18

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Pálfy Marianna:
— Gratulálok a lányoknak, mert nem okozott számukra problémát Pintér Zsanett hiánya. Ezt a felállást azért kellett kipróbálnunk, hogy ugyanolyan erősen tudjunk felállni a Palota ellen.
Nyári Sándor: — A tabellán elfoglalt pozícióknak megfelelően a Kaposvár érvényesítette a hazai pálya előnyét és a kétségtelenül nagyobb felkészültségi ˙szintjét. Jobb csapattól kaptunk ki, annak örülök, hogy nem verték rommá kis csapatomat, hiszen tizennyolcig-húszig általában egy-két pont közelében tartottuk a Kaposvárt. A végjátékban pontosan azok a kulcsembereink bátortalanodtak el, váltak hitehagyottá, akik addig húzták az igát. Sokat kell edzeni, nem csak fizikálisan, mentálisan is, ahhoz, hogy a céljainkat teljesítsük.

Címkék: bajnokság palota kaposvár röplabda nb1 rájátszás bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr134320694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása