Csata a döntőért!

 2012.03.15. 17:31

Kezdődik az elődöntő a férfi NB I-ben! Az állandó szereplőnek számító Kaposvár és Kecskemét mellett hosszú idő után újra ott van a Kazincbarcika, és fennállása során másodszor bejutott a Dág is. Az első meccseket pénteken rendezik, mindkét párharcban nagy meglepetés lenne, ha a vendégek komolyan megnehezítenék házigazdájuk dolgát. Előzetes!

NB I, férfiak, elődöntő, 1. mérkőzések

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE ― DÁGI KSE

(március 16. péntek, 18 óra)
Az örökös trónkövetelő kétes dicsőségét magáénak tudó Kecskemét az idei szezon meglepetéscsapatával, a Dággal találkozik. Az erőviszonyok mindenképpen az alföldiek mellett szólnak, akik a Magyar Kupa döntőjének első és második játszmájában megmutatták valós tudásukat, amellyel a veretlen Kaposvár sem tudott mit kezdeni. Igen ám, de a mezőny egyik legvagányabb együttese a Dág, amelynek ezúttal sincs oka görcsölni, hiszen ha felszabadultan röplabdázik, és tudása maximumát hozza, bizony megnehezítheti ellenfele dolgát. Nagy hiba lenne, ha a kecskemétiek lebecsülnék a kistelepülés együttesét, amely meglehetősen kiegyensúlyozottan szerepel, nem véletlen az alapszakasz harmadik helyezése, a Kazincbarcika és a Dunaferr megelőzése, és a MAFC 3:0-s búcsúztatása a negyeddöntőben!

Tippünk 3:1

FINO-KAPOSVÁR ― VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA

(március 16. péntek, 18 óra 30 perc)
A Vegyész rendesen megszenvedett a Dunaferr elleni párharcban. Mindkét csapat hozta a hazai meccseit, az ötödik összecsapáson pedig stílszerűen csak az ötödik játékrész döntött. A borsodiak tehát nem tudtak nyerni idegenben, s bár most bravúrra készülnek, aligha a veretlen Kaposvár otthonában járnak sikerrel.
― Számunkra, különösen hazai pályán, egyedül csakis a győzelem elfogadható, vagyis ott kell folytatnunk, ahol a negyeddöntőben a Csepel RC ellen abbahagytuk ― mondta tömören Demeter György, a Kaposvár bajnokcsapatának mestere.
A somogyi társaság csütörtökön délután a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakközépiskola tornacsarnokába vonult tréningezni. Péntek délelőtt egy átmozgató tréning keretében újra elfoglalják a csarnokot, este pedig jöhet az elődöntő első felvonása. Miután sérült és beteg sincs a Kaposvár keretében, mindenki hadra fogható.
Zarka Péter és Dudás András várakozásait ide kattintva elolvashatják!

Tippünk 3:0

NB I, férfiak, rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzés

CSEPELI RC ― DUNAFERR SE

(március 16. péntek, 18 óra)
Rendkívül csalódottak voltak a dunaújvárosiak, hiszen nem sikerült a négy közé jutniuk. Akadtak olyan pillanatai a Kazincbarcika elleni párharcnak, amikor úgy tűnt, a két csapat közül a Dunaferr a jobb, hazai pályán nem véletlenül nyert kétszer is simán. Igen ám, de az alapszakasz hibáiért a rájátszásban kellett „bűnhődniük” az újvárosiaknak, hiszen pályahátrányban voltak, s végül ez okozta a vesztüket. A fiatal játékosok sikerélménnyel várják az újabb párharcot, hiszen a Hild József Szakközépiskola együttesével ismét megnyerték a diákolimpiát. A csepeli csarnokban ismét nincs fűtés, de ez a tavaszias időjárás miatt ezúttal nem okozhat gondot a meccs megrendezésében.

Tippünk 0:3

NB I, nők, rájátszás a 9-13. helyért, a 4. fordulóból előrehozott mérkőzés

BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM ― PALOTA RSC

(március 16. péntek, 16 óra)
Nagyon készül a fővárosi csapat, hiszen továbbra is éles versenyfutásban van a Tatabányával a kiesést jelentő utolsó hely elkerüléséért, s jelenleg csak három pont az előnye. Kaposváron ritkán szoktak nyerni a somogyiakhoz hasonló erősségű vendégcsapatok, a felsőházi rájátszásba jutott TF és Miskolc is vesztett itt. A BITT legutóbb a Veszprémet verte 3:0-ra, a Palota pedig az Újbuda otthonában kapott ki 3:2-re egy meglehetősen hektikus meccsen. Ha a fővárosiak rendezni tudják játékukat, legyőzik az idegen környezet okozta ellenérzéseiket, és a közelmúltbeli edzőmeccseken mutatott jó teljesítménnyel rukkolnak elő, akár fontos pontot is szerezhetnek. Ehhez persze lesz egy-két szava a hazai környezetben mindig nagyon hatékony Kaposvárnak is...

Tippünk 3:1

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr884318779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása