Az idei szezon befejeződött a Hajdú-Bihar Megyei felnőtt bajnokságban. A férfiaknál az utóbbi évek legizgalmasabb, a lányoknál a legsimább pontvadászatát tudhatják maguk mögött a csapatok.

A férfiaknál hosszú fordulókon át azonos játszmaaránnyal állt a tabella élén a Vegyipari és a HTE-DE-GYFK, miután egymással szemben mindkét mérkőzésükön a hazai csapat győzött 3:1 arányban. Sokáig úgy tűnt, hogy az aranyérem sorsát csak az összesített pontarány fogja eldönteni a két éllovas között. A bronzéremért is nagy küzdelem folyt. A Hajdúnánás, a Tűzoltóság és a Balmaz-team reménykedhetett még néhány fordulóval a zárás előtt.

Az aranyérem sorsa végül az utolsó fordulóban dőlt el. A HTE játszmaveszteség nélkül győzött, viszont a Vegyipari hiába nyert 3:1-re egy rendkívül izgalmas mérkőzésen Hajdúnánáson, az egy elvesztett szett elég volt ahhoz, hogy a HTE játszmaaránya jobb legyen a végelszámolásnál.

A bronzérmet végül a Tűzoltóság szerezte meg, miután mindkét közvetlen riválisát sikerült legyőznie. A tavalyi bronzérmes Hajdúnánás elég rapszodikusan szerepelt. Legtöbbször a legjobbaknak is méltó ellenfele volt, viszont máskor az alsóbb régióban lévőktől is vesztett játszmát. Az újonc Balmaz-team dicséretesen helytállt, valószínűleg jövőre az éremért folytatott küzdelemben komolyabban is kell majd számolni velük. A Derecskének néhány jó mérkőzésre, az Eötvös DSE-nek néhány jó játszmára telt az idei jelentősen megerősödött bajnokságban.

A nőknél már régebben befejeződött a szezon. Az Eötvös DSE játszmaveszteség nélkül győzött, megelőzve a Balmazújvárost és a hajdúszoboszlói Dominó DSE együttesét.

A bajnokság eredményei, fényképei a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség honlapján találhatók, ide kattintva!

(forrás: haon.hu)

Címkék: megye röplabda regionális bihar hajdú megyei

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr484308389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása