Anyagi gondokkal küszködve, szűkített játékoskerettel és edzéslehetőségekkel mi is lehetett a célja a női mezőny egyik legjobb csapata ellen a szolnoki hölgykoszorúnak: a tisztes helytállás. Habár a középső szett 11 szerzett pontja nem ezt mutatja, de a többéves, csapatmelletti szurkolás miatt kijelenthetem, ezt a feladatot teljesítették. A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető.

Látszott a kezdésen, hogy mindenféle teher nélkül szerepelnek a hazaiak, bátran játszották azt, amit tudnak, és a Vasas is csak lassan melegedett a mérkőzésbe (3:3, 5:5, 6:8). Az első technikai idő után azonban meglépett a fővárosi együttes, szép támadásokat vezetett, és rendre be tudta azokat fejezni, míg a szolnoki kezdeményezéseket rendre blokkolták (9:15). A kialakult különbség után jó volt látni, hogy nem tört le a Szolnok, és újra jól felépített támadássokkal, és ami külön öröm, többször is jó sáncolással szerezte pontjait. Persze a játszma kimenetele nem lehetett kérdéses (18:25, 0:1).

A második játszma ugyanúgy kezdődött, mint az első (6:8). És a vendégek ugyanúgy megléptek (8:15), de most nem kegyelmeztek, és nem hagyták felzárkózni a hazaiakat. A Sándor, Miklai, Nagy trió rendre átütötte a több technikai hibát vétő Szolnokot (11:25, 0:2).

A harmadik szettben, ha lehet, még bátrabban játszott a Szolnok a kevésbé összpontosító Vasas ellen, és 13:13-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Furcsa volt látni, hogy a szolnoki csapat mosolyogva szerezte pontjait, míg a Vasas játékosain látszott a koncentrálás komolysága. Természetesen ez volt a domináló tényező, és egy minden poszton erős játékosállománnyal rendelkező csapatnak így is kellett játszania, és győznie (19:25, 0:3).

Bátor és görcsmentes játékukért dicséret illeti a hazaiakat, és külön köszönetet kell mondanunk Makai Péternek, aki a jászberényi edzői kötelezettségei mellett kiállt a szolnoki női röplabda mellett!

NB I, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Szolnoki Főiskola RK-SI ― Vasas-Óbuda-Hofeka 0:3 (―18, ―11, ―19)

Szolnok, 30 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Pőcze
Szolnok: Illésné, Karakas, Szigediné, Kun B., Pintér A., Szívós I. Csere: Pammer N. (liberó). Edző: Makai Péter
Vasas: Miklai, Milovits, Stefanik, Sándor R., Nagy E., Dékány. Csere: Lévai (liberó), Fábián F., Takács B., Gubicza, Borsos, Gudmann. Edző: Jókay Zoltán

Címkék: bajnokság szolnok röplabda vasas nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr624227542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása