Alul, fölül

 2012.02.25. 09:20

A női NB I negyeddöntője eddig is hozott jó meccseket és nagy izgalmakat, s most a negyedik párharc is megkezdődik a kupagyőztes Vasassal. Délután Békéscsabán lesz a világ szeme, ahol az Újpest vendégszerepel, de ez a vasárnap nem csak erről, hanem az alsóházi rájátszás első fordulójáról is emlékezetes maradhat, amelynek során fővárosi rangadót rendeznek! Előzetes!

NB I, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés

VASAS-ÓBUDA-HOFEKA ― SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(február 26. vasárnap, 11 óra)
Végre ez a párharc is elkezdődik! Korábbi edzője, valamint edzéslehetőség nélkül érkezik a friss kupagyőztes otthonába a rájátszásba jutással már önmagában remek eredményt elérő, de súlyos pénzügyi nehézségekkel küszködő Szolnok. Bízunk benne, hogy a vendégek tisztes helytállásra lesznek képesek, és lesz sportértéke a meccsnek.

Tippünk 3:0

NB I, nők, negyeddöntő, 3. mérkőzések

BUDAPEST SE-FKF ZRT. ― TFSE-KRA

(február 26. vasárnap, 17 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a BSE javára
A szerdai súlyos vereség után pénteken már felvillantott valamit valós tudásából a TF, hiszen megnyert egy szettet a címvédő ellen, amelyben már egy-két cserejátékos is lehetőséget kaphatott. A várakozások alapján vasárnap nagyjából ugyanígy fog véget érni a párharc.

Tippünk 3:0

BÉKÉSCSABAI RSE ― ÚJPESTI TE

(február 26. vasárnap, 17 óra 30 perc)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1
Amilyen szép volt békéscsabai szempontból a szerdai, hazai siker, olyan aggasztó lehet a pénteki vereség. És nem csak önmagában a 3:1, hanem a 25:6 miatt is... Az egyenlítés következtében új fejezet kezdődik a párharcban. Aki arra számít, hogy az Újpest harmincas, negyvenes játékosai fizikálisan és pszichikálisan nem bírják a sorozatterhelést, azon minden bizonnyal csalódni fognak. Úgy tűnik, a hazai pályának kulcsszerepe lehet, a viharsarkiak tehát nem engedhetik meg maguknak, hogy elherdálják azt az előnyt, amelyért az alapszakasz során eddig megküzdöttek!

Tippünk 3:2

TEVA-GÖDÖLLŐI RC ― ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI

(február 26. vasárnap, 19 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Gödöllő javára
Ha a negyedik szettben kialakított előnyét végig tudta volna vinni a Miskolc péntek este, talán még mindig játszanának... Nem jártak távol a borsodiak attól, hogy 0:2-ről egyenlítsenek, de végül nem tudtak élni a lehetőséggel, és 3:1-re kikaptak. Hogy vasárnap is elszánt, sportos hozzáállással érkeznek Gödöllőre, azt nem vonjuk kétségbe, mindazonáltal nehéz elképzelni, hogy ne ez lenne a párharc zárása...

Tippünk 3:1

NB I, nők, rájátszás a 9-13. helyért, 1. forduló

BUDAI XI SE ― PALOTA RSC

(február 26. vasárnap, 12 óra)
Stílszerűen fővárosi rangadóval kezdődik az alsóházi rájátszás! Minden pontot magukkal hoztak a csapatok, így a Palotának már nincs esélye felküzdenie magát a tízedik helyre, tehát elkerülni az osztályozótornát, nagyjából csak hátrafelé kell figyelnie, hogy maga mögött tartsa a Tatabányát. Ezzel szemben a Budai csak négy ponttal van a VESC mögött, tehát abszolút realitás, hogy megelőzi nagy riválisát, és csont nélkül bennmarad! Ehhez minden győzelemre szüksége van, a Palota ellenire is! Igen ám, de a csapatkapitány, az együttes kulcsembere, dr. Balczó Noémi keze gipszben van, biztosan nem játszhat. Persze, a vendégeknél is akadnak problémák... Furcsa belegondolni, hogy 17 évvel a legendás, ötmeccses 1995-ös Szeged―Csepel férfibajnoki döntő után a két edző, Nyári Sándor és Oláh János most női csapatok élén a kiesés elkerüléséért küzd egymás ellen, ugyanakkor jó érzés azt látni, hogy mindketten motiváltan, odaadóan, lelkesen dolgoznak ezekkel a csinos, tehetséges lányokkal.

Tippünk 2:3

VESZPRÉMI EGYETEMI SC ― TATABÁNYAI VOLÁN SE

(február 26. vasárnap, 17 óra)
A Veszprémnek volt egy hosszú nyeretlen időszaka az alapszakasz során, de nem tudott olyan rosszul szerepelni, hogy komoly bajba kerüljön, hiszen még mindig előnyben van legfőbb riválisával, a Budaival szemben. A bakonyiaknak saját kezükben van a sorsuk, ha megtartják vagy növelik előnyüket a fővárosiakkal szemben, akkor csont nélkül bennmaradnak az élvonalban, nem kell osztályozózniuk. Ehhez a küldetéshez a sereghajtó Tatabánya ellen tehetik meg az első lépést, bár a biztos kiesést jelentő utolsó helyről mindenképpen előrelépni szándékozó Volán aligha adja magát könnyen...

Tippünk 3:1

Szabadnapos: BITT KNRC-Kaposvári Egyetem

Az állás
9. BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 27 pont
10. Veszprémi Egyetemi SC 20 pont
11. Budai XI SE 16 pont
12. Palota RSC 6 pont
13.Tatabányai Volán SE 3 pont

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr64200564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása