Távozik a cseh női válogatott szövetségi kapitánya, Jiri Siller. Utódja az olasz bajnoki listavezető Yamamay Busto Arsizio vezetőedzője, Carlo Parisi lett. Mindez azt mutatja, Csehországban még az eddigieknél is komolyabban támogatják és menedzselik a női csapatot, amely az őszi Európa-bajnoki selejtezőben éppen Magyarországgal szerepel azonos csoportban...

A tavalyi Euroligában a magyarok egyszer legyőzték a cseheket, egyszer pedig csak nagy csatában, 3:2-re kaptak ki tőlük. Az idei Európa-bajnoki selejtezőcsoportban minden bizonnyal még nehezebb dolga lesz a magyar csapatnak Csehország ellen, hiszen a rivális erősített, méghozzá a kispadon! Nem is akárkivel: az olasz élvonal alapszakaszában 16 meccset követően 16 győzelemmel listavezető Yamamay Busto Arsizio együttesének vezetőedzője, Carlo Parisi lett a szövetségi kapitány Jiri Siller helyett.

A válogatott két meghatározó játékosa, Helena Havelkova és Aneta Havlickova az itáliai csapatnál is együttdolgozik az 52 éves trénerrel. Parisi 1991-től a Messina együttesét irányította, előbb másod-, majd vezetőedzőként, amellyel 1996-ban feljutott az A2 Ligából az első osztályba, de a szezon végén ki is esett. 1998-ban a fővárosba költözött, és 2002-ig a Siram Roma csapatánál dolgozott, szintén a másodvonalban. Aztán átvette az osztálytárs Chieri együttesét, amellyel ismét feljutott, de az élvonalban gyengén szerepeltek, ezért menesztették. 2004 óta a Yamamay Busto Arsizio vezetőedzője, 2008-ban jutottak fel az A1 Ligába, 2010-ben megnyerték a CEV Kupát, idén pedig az Olasz Kupát, és a bajnoki aranyérem elsőszámú esélyeseinek számítanak.

A cseh válogatott a legutóbbi, tavalyi Európa-bajnokságon nyolcadik, az Euroligában negyedik, a 2010-es világbajnokságon 15. lett.

Címkék: cseh csehország válogatott parisi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr24169990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása