Csütörtökön a férfi NB I-ben is kezdetét veszi a negyeddöntő. Az első meccsek utána talán több kérdésre is választ kapunk, mint például: képes-e bravúrra a Dunaferr a Vegyésszel szemben; illetve feltámad-e a MAFC a Dág ellenében? A másik két párharc egyelőre simának tűnik, ott csak bombameglepetés árán borulhatna a papírforma. Előzetes!

NB I, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzések

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA ― DUNAFERR SE

(február 23. csütörtök, 17 óra 30 perc)
A negyeddöntő nagy rangadója! A két csapat múltját és jelenét elnézve meglepő és fájó, hogy csak egyikük lehet ott a legjobb négy között, de hát nincs mit tenni, hiszen az alapszakaszban mindkettőt megelőzte a Dág! Ez inkább az önérzetesebb kazincbarcikaiaknak okozhat álmatlan éjszakákat, pedig lassacskán ideje elfeledni a múltat, és a jelenre koncentrálni. A borsodiak számára mostanság a dunaújvárosiak testesítik meg a jelent. A két csapat merőben más felkészüléssel fut neki a párharcnak, az egyik rápihenhetett a bajnoki csatározásokra, a másik a Magyar Kupa négyes döntőjében volt érdekelt, és bizony szereplésével nem tudta felülmúlni a várakozásokat, hiszen nem tudta megszorítani a Kecskemétet az elődöntőben, így bronzérmet szerzett. Az alapszakaszban mindkét Vegyész―Dunaferrt az aktuális házigazda nyerte 3:2-re, miért ne folytatódhatna ez a sorozat a rájátszásban is?!

Tippünk 3:2

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE ― SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(február 23. csütörtök, 18 óra)
A kecskemétieknek össze kell kapniuk magukat, hiszen ha kilábalnak a Magyar Kupa-döntő elvesztése okozta csalódottságból, akkor számukra kötelező feladat a Szolnok magabiztos legyőzése. Gulyás Ferenc csapatát persze soha nem szabad leírni, egy játszma erejéig az alapszakaszban is megnehezítette aktuális riválisa dolgát...

Tippünk 3:0

DÁGI KSE ― MAFC-BME-MAPEI

(február 23. csütörtök, 18 óra)
2005 óta élvonalbeli a MAFC, amelyet nem véletlenül emlegetnek rájátszás-specialistának, hiszen szinte mindig a bajnokság második fázisát abszolválta sikeresebben, eredményesebben. Ezért is csodálkozott mindenki azon, hogy a jelenlegi szezon alapszakaszában eleinte remekelt a fővárosi együttes. Legyőzte a Kazincbarcikát is, és vezette a tabellát. Igen ám, de a közelmúltban eljött a hanyatlás időszaka, amit az is bizonyít, hogy január 8. óta, másfél hónapja nem nyert meccset a MAFC! A Dág ezzel szemben szárnyal, aktuális riválisát az alapszakaszban oda-vissza verte, a maximális hat pontot szerezve ellene. Az előzmények tehát egyértelmű hazai sikert ígérnek.

Tippünk 3:1

FINO-KAPOSVÁR ― CSEPELI RC

(február 23. csütörtök, 18 óra 30 perc)
A nyolcadiknak ismét csak a tisztes helytállás lehet a célja az első otthonában. Az alapszakaszban és a kupaelődöntőben is látszott a különbség a két csapat között.

Tippünk 3:0

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr544168876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása