Elrajtolt a Kovács Rezső-kupa

 2012.02.21. 22:11

Tíz férfi és öt női együttes részvételével vette kezdetét az 53. Kovács Rezső-kupa Somogyjádon. A Somogy Megyei Röplabda Szövetség által szervezett amatőrtornára a megyén kívül Baranyából, Tolnából és Zalából is érkeztek csapatok.

A tavalyinál népesebb mezőnnyel rajtolt el Somogyjádon az 53. Kovács Rezső-kupa amatőr röplabdatorna. Az öt női együttesnél körmeccsek döntik el a végső helyezések sorsát, míg a tíz férficsapat három csoportban küzd egymással.

― Nagy örömömre szolgál, hogy elég sok helyről jöttek, Pécsről és Bonyhádról például női- és férficsapat, Gyenesdiásról pedig egy női együttes. Ami érdekesség, hogy megfordult az arány. Eddig mindig azt mondtuk, hogy sokkal több női csapat van, de most hirtelen a férfimezőny is megindult ― mondta a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnöke, Sántosiné Oláh Edit.

A férfiaknál a torna egyik nagy esélyese a magyar bajnokokkal és kupagyőztesekkel felálló Búzavirág SC. Bánhegyi István és társai veretlenül nyerték csoportjukat.

― A játék nagyon jólesett. Egy kicsit már kijöttem abból a formából, amit az élsportban megszoktam. Néha fájdalmas volt, néha küszködtem, de a játék a csapattársakkal szerintem fantasztikus, nagyon nagy élmény ― mondta Bánhegyi István.

A Búzavirág a torna zárónapján, március 3-án a másik két csoport győztesével, a Kaposvári Egyetemmel és a Bonyháddal méri össze tudását. A női mezőnyben is körvonalazódnak az erőviszonyok. A tavalyi bajnok Kaposfüred mellett egy pécsi egyetemistákból álló alakulat esélyes még az aranyéremre. A baranyaiak elsősorban csapatépítési szándékkal érkeztek Somogyjádra.

― Eddig egy meccset játszottunk, azt nyertük kettő-nullra. Egyébként mi vagyunk a PTE-PEAC női röplabdacsapata, és az NB II-ben indultunk az elmúlt évben, de ebben a szezonban nem jött össze a pénz meg a játékoskeret, úgyhogy építjük a csapatot, hogy jövőre újra mehessünk a másodosztályba ― számolt be Mihályfi Katalin.

A pécsi lányok a Bonyhád után a Kaposvári Egyetemet is 2:0-ra verték, így a női mezőnyben a címvédő Kaposfüred mellett ők várhatják még veretlenül a minden bizonnyal izgalmas márciusi folytatást.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: megye somogy röplabda regionális megyei somogyjád

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr844162027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása