A tavalyi második hely után idén ismét bronzérem jutott a Dunaferr SE röplabdázóinak a férfi Magyar Kupában. A dunaújvárosiak a legjobb négy közé 17 év után bejutó Csepelt győzték le 3:0-ra a vasárnapi helyosztón.

Ameddig bírták erővel a csepeliek, az első szettben folyamatosan együtt haladt a két csapat. A fővárosiak nyitásfogadása az első naphoz képest igen nagyot javult, legalábbis az első felvonásban. A sánc hatékonysága miatt a védekezés is működőképesebb volt. 7:8 volt az állás az első technikai időnél, majd 13:16 a másodiknál. Ezt követően becsúszott néhány hiba csepeli részről, és elkezdett nőni a különbség, de ment előre a budapesti együttes, és 20:21-nél már a Dunaferrnek kellett időt kérnie. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen három pontot értek el zsinórban az újvárosiak, a Csepel pedig már csak szépíteni tudott (0:1).

A folytatás már nem egészen úgy sikerült, ahogyan azt a csepeliek elképzelték. Hatékonyabb és magabiztosabb játéka, illetve a fővárosiak által elkövetett rengeteg hiba miatt meglépett a Dunaferr, és viszonylag nagyobb előnyre tett szert. 10:18 után aztán indult még egy utolsó Csepel-roham, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő (0:2).

Az utolsó szett egy remek nyitássorozat miatt 0:5-tel kezdődött, és itt gyakorlatilag el is dőlt minden, hiszen ekkora hátrányt ezen a napon egyszerűen nem tudott ledolgozni a Csepel. A játszma folyamán végig meg is maradt a négy-ötpontos Dunaferr-előny, hiába voltak olyan időszakok, amikor egyenrangú partnerként játszottak a fővárosiak, akiknek maradt tehát a negyedik hely, de sokáig ezen sem tanakodhatnak, hiszen csütörtökön már kezdődik a bajnoki negyeddöntő, számukra Kaposváron.

Magyar Kupa, férfiak, a 3. helyért
Csepeli RC ― Dunaferr SE 0:3 (―22, ―18, ―19)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: dunaújváros csepel röplabda magyar kupa dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr24145010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása