Noha az NRK-Nyíregyháza játékosait nem a főváros nevezetességei izgatták a hosszú hétvégén, az NB II-es női csapat tagjai a két Magyar Kupa-meccs között, szombaton bekukkantottak a Csodák Palotájába.

Az interaktív tudományos kiállítás felvillanyozó hatása vasárnap érezhető volt a pályán is: a tinédzserek hadát bevető együttes a Magyar Kupa bronzmérkőzésén megkeserítette a Gödöllő életét. A sportág nagyasszonya, Erdősné Balogh Erika vezényletével egy szettet elvett élvonalbeli ellenfelétől, így bizonyítva: egyáltalán nem lógott ki a négyes döntő mezőnyéből. Holott a nyírségiek kivételével csupa NB I-es rivális, illetve a Közép-európai Ligában érdekelt, házigazda Vasas masírozott el a végjátékig.

Pénteken ugyebár az előző kiírás győztese, az első osztályban alapszakasz-győztes BSE ellen szenvedett tisztes vereséget a nyírségi csapat, amely hetvenöt-perces csatában adta meg magát. Vasárnap a Gödöllővel szemben több mint másfél óráig tartotta a frontot az NRK, a 3:1-es vereség minden, csak nem szégyellnivaló!

― Jó néhány szakember jelen volt a meccseken, akiktől sok dicséretet kaptunk: talán mérvadó a véleményük: szigorúan a most látott teljesítmény alapján a negyedik-hetedik helyen állhatnánk az NB I-ben ― mondta Balázs István, a Nyíregyháza edzője. ― Be kell látni, a kupadöntőben szereplő első osztályú együttesek előttünk járnak, főként labdabiztonság és csapatmunka tekintetében, a Vasas pedig fizikailag is a mezőny fölé nőtt. Mondjuk, velük éppen nem találkoztunk. Noha a lányok többet szerettek volna elérni, előzetesen a fináléba jutást sem tartották lehetetlennek, amit én terveztem, tökéletesen megvalósult: megmutattuk magunkat, két jó mérkőzést játszottunk, reálisan ennél többet nem várhattunk. Annyit azért hozzátennék: ha a Gödöllő ellen Szakmáry Gréta még mindig minket erősített volna, mi nyerünk! Kiemelkedőt nyújtott, vele nem bírtunk.

Ahogy azt korábban megpedzettük: a megsüvegelendő kupamenetelésnél lényegesebb a bajnoki produkció. Erre sem lehetett eddig panasz, az NRK listavezető az NB II Keleti-csoportjában, és legközelebb március elején lép pályára. Mindeközben a csapat tagjaira egyéb, nem kevésbé fontos kötelezettségnek is eleget tesznek.

― Innentől a bajnokság megnyerésére koncentrálunk, bár az elkövetkező időszak nem lesz egyszerű ― vázolta a feladatokat Balázs István. ― Kettéoszlik a társaság, Erdősné Balogh Erika kivételével tizenkét játékos a VI. korcsoportos diákolimpia nyolcas döntőjére készül, amelyen két nyíregyházi csapat, a Zay és a Vasvári érintett. Március végétől három hétig Ilyés Bettinát fogjuk nélkülözni, ő a magyar korosztályos válogatottal az Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt.

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda magyar kupa nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr614146089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása